[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/prime_links.php on line 129: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/prime_links.php on line 130: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4676: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4678: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4679: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4680: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3815)
my Fitness • Προβολή θέματος - Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδρομo

Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδρομo

Ασκήσεις αεροβικής
Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδρομo

Δημοσίευση από vaggelis » 14 Αύγ 2011, 00:33

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να τρέχετε και να γυμνάζεστε σε διάδρομο. Προσωπικά έχω τρέξει άπειρα χιλιόμετρα σε διάδρομο, αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν τον έχω αγγίξει και ούτε σκοπεύω να το κάνω. Μερικοί από τους λόγους που θα πρέπει και εσείς σύντομα να εγκαταλείψετε αυτού του είδους την άσκηση είναι οι παρακάτω.

-Δεν έχει καμία σχέση το τρέξιμο στο διάδρομο σε σχέση με το τρέξιμο έξω σε πραγματικές συνθήκες. Δοκιμάστε όσοι από εσάς τρέχετε στον διάδρομο ενός γυμναστηρίου να βγείτε να τρέξετε σε ένα γήπεδο, σε ένα βουνό, σε μια αλάνα ή οπουδήποτε αλλού. Θα τα βρείτε πραγματικά σκούρα. Αμφιβάλω αν θα αντέξετε να τρέξετε έστω και τη μισή απόσταση από αυτή που τρέχετε στο διάδρομο. Οι λόγοι πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρω ότι έξω σε πραγματικές συνθήκες υπάρχει η αντίσταση του αέρα, υπάρχουν συχνές εναλλαγές κλίσεων, εμπόδια, το έδαφος είναι σαφώς σκληρότερο και τέλος το πιο σημαντικό όλων δεν υπάρχει ο ιμάντας που απλοποιεί πολύ τα πράγματα.
-Είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό να τρέχεις με τις ώρες και στο τέλος της προσπάθειας σου να αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχεις κουνηθεί από τη θέση σου ούτε ένα μέτρο. Απαίσιο συναίσθημα που δυστυχώς όλοι το έχουμε νιώσει.
-Όσοι τρέχουν σε διάδρομο μπορούν να σας διαβεβαιώσουν πόσο βαρετά και ανιαρά είναι. Παρακαλούν πραγματικά να τελειώσει η προπόνηση τους. Ο λόγος ένας, η στατικότητα και η μη εναλλαγή παραστάσεων είναι λογικό να σε κάνει να βαριέσαι.
-Δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία σας επίσης να τρέχετε σε κλειστούς και ελάχιστα αεριζόμενους χώρους. Ιδιαίτερα το χειμώνα ο αέρας στα γυμναστήρια ανανεώνεται ελάχιστα με αποτέλεσμα να αναπνέεται το διοξείδιο του άνθρακα που αποβάλλουν όλοι οι άλλοι. Αν προσθέσουμε και τις ιώσεις που κυκλοφορούν το χειμώνα, φανταστείτε πόσο επικίνδυνο είναι να κολλήσετε κάποια από αυτές.
-Δοκιμάστε επίσης να κάνετε μια βόλτα σε κάποιο γυμναστήριο. Θα δείτε ανθρώπους να είναι καρφωμένοι σε ένα διάδρομο και να τρέχουν με τις ώρες. Παρ’όλα αυτά η πλειοψηφία αυτών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα στο σώμα της και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι απλά τρέχοντας σε ένα διάδρομο δεν είναι δυνατόν να ανεβάσετε ποτέ την ένταση σας στο επίπεδο που χρειάζεται για να επέλθουν στο σώμα σας οι απαραίτητες νευρομυϊκές προσαρμογές, που εν τέλει θα σας προσφέρουν ένα ικανοποιητικό afterburn αλλά και πολλά ορμονικά οφέλη. Ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχουν μυστικά για ένα υγιές και δυνατό σώμα. Η λύση είμαι μία και ονομάζεται ΕΝΤΑΣΗ!!!

Θα πουν πολλοί, ωραία ρε μεγάλε και που θα τρέχουμε; Στην Ελλάδα είσαι βλέπεις να υπάρχουν πουθενά σοβαρές εγκαταστάσεις; Ναι θα συμφωνήσω μαζί σας αλλά παρ’όλα αυτά αν θέλει κανείς μπορεί να βρει. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικώ, τα μέρη που μπορείτε να τρέχετε είναι πολλά. Πρώτο και καλύτερο το δάσος του Σέιχ-Σου, επίσης το Καυταντζόγλειο στάδιο, το γήπεδο του Απόλλωνα της Καλαμαριάς, η παραλία της Θεσσαλονίκης και τέλος το αγαπημένο μου, η Μαρίνα της Καλαμαριάς, όπου και κάνω το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων μου μαζί με πολύ καλούς μου φίλους.

Ξυπνήστε παιδιά!!!Δεν είμαστε χάμστερ να τρέχουμε πάνω σε ιμάντες!

Η ζωή είναι έξω και όχι στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου!!!
First you feel like dying, then you feel reborn!!!

DigiLab Technologies
Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 55
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2011, 23:52
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδ

Δημοσίευση από GiorikasGR » 14 Αύγ 2011, 13:41

Όντως έτσι είναι! Άφησα το διάδρομο και βρήκα την υγειά μου! Καμία σχέση, τεράστια η διαφορά με το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο!
Πλέον το να τρέξω σε διάδρομο δε μου κάνει καμία αίσθηση, μου φαίνεται πολύ απλό, πολύ.. λίγο.
Όποιος έχει συνηθίσει να τρέχει σε διάδρομο και δοκιμάσει να τρέξει έξω, θα καταλάβει πόσο πιο δύσκολο και αποτελεσματικότερο είναι το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο. Το συνιστώ σε όλους!

Keep running! ;)
«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
No pain!

Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: 07 Οκτ 2014, 10:26

Re: Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδ

Δημοσίευση από mastersakis » 07 Οκτ 2014, 10:44

σίγουρα το έξω είναι καλύτερα για πάρα πολλούς λόγους και σε αναβάζει ψυχολογικά σε σχέση με τοω διάδρομο. Ακόμα και με βροχή τρέχω πλέων έξω με ένα ψιλό αδιάβροχο....δεν παθαίνεις τίποτα ...ίσα ίσα <<ανεβαίνεις lenel>> .....που λέει και ένας φίλλος μου. Ο διάδρομος επίσης είναι κουραστικός για τα γόνατα,αν κάποιος έχει πρόβλημα δεν το συνηστώ

 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 29 Δεκ 2017, 13:15

Re: Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε σε διάδ

Δημοσίευση από mix83 » 29 Δεκ 2017, 13:28

Τι γνώμη έχετε για τα ελλειπτικά όμως; Δεν είναι καλύτερα για άτομα με πρόβλημα στα γόνατα; εγώ τρέχω και έξω αλλά έχω και ελλειπτικό λόγω προβλήματος στο γόνατο. Έχω κατεβάσει και εφαρμογή για προπόνηση. Το μόνο που βλέπω θετικό είναι τα προγράμματα που έχουν που σε κρατάνε πιο "ζεστό" για προπόνηση ιδικά το χειμώνα. Πχ αυτό που έχω https://www.skroutz.gr/s/10001933/Toorx ... hrono.html είμαι αρκετά ικανοποιημένος.


Επιστροφή στο Αερόβια Άσκηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες