Ασκήσεις με αντιστάσεις για κάθε μυϊκή ομάδα του σώματος! Οι καλύτερες ασκήσεις και τεχνικές προπόνησης με βάρη, για την πλήρη ανάπτυξη των μυών σας.

 • Τα συνηθέστερα λάθη όταν γυμνάζετε το στήθος σας

  chest man workout

  Διαβάστε επίσης: Τεχνικές ασκήσεων για μυϊκή υπερτροφία

  Έχετε φτάσει σε ένα τέλμα και δεν βλέπετε επιπλέον ανάπτυξη στους θωρακικούς σας μύες; Σίγουρα κάτι κάνετε λάθος! Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη που σας κρατάνε μακριά από το να αποκτήσετε το στήθος που επιθυμείτε;

 • Πρόγραμμα 5 ημερών για μυϊκή ανάπτυξη, γράμμωση και δύναμη!

  Workout weights sprints

  Καθημερινά στο my-Fitness.gr λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα, με απορίες και προτάσειςαναγνωστών μας. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, ειδικά μάλιστα όταν βλέπουμε κι άλλους συνοδοιπόρους στον αγώνα μας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί, μας το έστειλε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας μας και σας το παρουσιάζουμε, καθώς αποτελεί μια πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και της φιλοσοφίας που κι εμείς ακολουθούμε! Ας το διαβάσουμε λοιπόν:

 • Η πυραμίδα της μυϊκής ανάπτυξης!

  pyramid of muscle building myFitnessGR

  Σίγουρα γνωρίζετε την διατροφική πυραμίδα. Στο my-Fitness.gr σας παρουσιάζουμε την πυραμίδα της μυϊκής ανάπτυξης! Η πυραμίδα αυτή καθορίζει το τι πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, ενώ παράλληλα δείχνει τη σειρά προτεραιότητας που πρέπει να ακολουθήσετε.

 • Προπόνηση ενδυνάμωσης κορμού

  core workout 

  Διαβάστε επίσης: Κοιλιακοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

  Η σταθεροποίηση - ενδυνάμωση των μυών του κορμού έχει γίνει πολύ δημοφιλής έκφραση τα τελευταία χρόνια και έχει περάσει από τα φυσιοθεραπευτήρια στα γυμναστήρια, μέσω γνωστών μεθόδων άσκησης, όπως Pilates, Yoga, Tai Chi κ.α. Η σταθεροποίηση του κορμού έχει πολλαπλά και αποδεδειγμένα οφέλη, από την αθλητική επίδοση μέχρι την πρόληψη τραυματισμών(Akuthota & al, 2008). Υπάρχει πληθώρα ασκήσεων και εξοπλισμού για την προπόνηση των μυών του κορμού και αυτό πολλές φορές βάζει σε δίλημμα και μπερδεύει τον ασκούμενο για το ποια άσκηση πρέπει να επιλέξει και να προσθέσει στο προσωπικό του πρόγραμμα.

 • Τρεις κανόνες για να χάσετε λίπος και όχι μύες!

  weight loss fat muscles 

  Διαβάστε επίσης: Παράγοντες που εμποδίζουν τη γράμμωση!

  Καθημερινά ακούμε διάφορους μύθους, σχετικά με το πως θα χάσετε το περιττό λίπος. Πολλοί σας υπόσχονται εύκολες και «μαγικές» λύσεις, που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε πολύ γρήγορα. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και διαβάστε τι λέει η επιστήμη! Υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις αρχές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας και τις οποίες θα αναλύσουμε στο παρών άρθρο του my-Fitness.gr.

 • Πρόγραμμα ασκήσεων άνω μέρους του σώματος για γυναίκες

  Women Should Lift Weights

  Διαβάστε επίσης: Γλουτοί: Οι καλύτερες ασκήσεις

  Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιστάσεις, για το άνω μέρους του σώματος, ειδικά για γυναίκες. H προπόνηση μπορεί να εκτελεστεί σε 30 μόλις λεπτά και δυναμώνει την πλάτη, το στήθος και τους ώμους, δημιουργώντας παράλληλα και ένα εξαιρετικό αισθητικά αποτέλεσμα!

 • Γυναίκες: Γιατί είναι απαραίτητη η προπόνηση με αντιστάσεις

  workout woman

  Διαβάστε επίσης: Γυναίκες και βάρη

  Ένας κοινός φόβος όλων των γυναικών είναι, ότι με τις ασκήσεις αντιστάσεων(βάρη) το σώμα σας θα θυμίζει ένα ανδρικό σώμα. Μην φοβάστε! Οι ορμόνες και η φυσιολογία των γυναικών, καθορίζουν τη δύναμη και τη μυϊκή ανάπτυξη που μπορείτε να αποκτήσετε. Δεν είστε επαγγελματίας bodybuilder, δεν παίρνετε συμπληρώματα και φάρμακα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πως θα φτιάξετε «ανδρικό» σώμα.

 • Γλουτοί: Οι καλύτερες ασκήσεις

  woman squats 

  Διαβάστε επίσης:

  Όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό οι γυναίκες! Ένα από τα σημεία που εστιάζουν, είναι τόσο τα πόδια όσο και οι γλουτοί. Αν λοιπόν θέλετε να πετύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε όποιο προϊόν σας πλασάρουν… Η λύση είναι μία! Θα πρέπει να γυμναστείτε με βάρη.

 • Τεχνικές ασκήσεων για μυϊκή υπερτροφία

  build muscle

  Διαβάστε επίσης: Η μυϊκή υπερτροφία και οι μηχανισμοί της, Μεταβλητές για να βελτιστοποιήσετε τη μυϊκή υπερτροφία!

  Σε προηγούμενα άρθρα του my-Fitness.gr μάθαμε για τους μηχανισμούςκαι τις μεταβλητές της μυϊκής υπερτροφίας. Ήρθε η ώρα να δούμε κάποιες τεχνικές ασκήσεων, που μπορούμε να εντάξουμε στην προπόνηση μας και να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τη μυϊκήμας ανάπτυξη!

  Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε τέσσερις τεχνικές, που θα κάνουν τις ασκήσεις μας πιο δύσκολες και περισσότερο αποδοτικές:

 • Μεταβλητές για να βελτιστοποιήσετε τη μυϊκή υπερτροφία!

  arms ypertrofia

  Διαβάστε επίσης: Η μυϊκή υπερτροφία και οι μηχανισμοί της

  Σε προηγούμενο άρθρο του my-Fitness.gr μάθαμε για την μυϊκή υπερτροφία και τους μηχανισμούς της. Στο παρών άρθρο θα δούμε τις μεταβλητές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να μεγιστοποιήσουμε τη μυϊκήμας ανάπτυξη!

  Υπάρχουν πέντε σημαντικές μεταβλητές, στις οποίες πρέπει να εστιάσετε κατά το σχεδιασμό του προγράμματος της προπόνησής σας: Ένταση, βάρος, επιλογή ασκήσεων, διάστημα ξεκούρασης και μυϊκή αστοχία.

 • Η μυϊκή υπερτροφία και οι μηχανισμοί της

  hypertrophy workout

  Διαβάστε επίσης: Προπόνηση με βάρη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!!!

  H άρση βαρών, είτε με αντιστάσεις, είτε με το σωματικό βάρος, βοηθάει στο να οικοδομήσουμε τους μύες μας, όμως λίγοι καταλαβαίνουν πραγματικά τι συμβαίνει στο σώμα μας. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας, ήρθε η ώρα να δούμε την επιστήμη πίσω από τη μυϊκήυπερτροφία(ανάπτυξη)!

 • Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  dumbbell-home-workout

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο άρθρο του my-Fitness.gr, πολλοί άνθρωποι παρόλο που θέλουν να γυμναστούν, δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα και τον χρόνο για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο. Ποια είναι η λύση σε αυτή την περίπτωση; Η γυμναστική στο σπίτι ή στο ύπαιθρο! Στο άρθρο αυτό λοιπόν, σας προτείνουμε μια πληθώρα ασκήσεων, με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμά σας.

 • Έλξεις στο μονόζυγο για δικέφαλους

  CHIN-UP

  Διαβάστε επίσης:Έλξεις στο μονόζυγο για πλάτη

  Πρόκειται για την καλύτερη άσκηση εκγύμνασης των δικέφαλων! Αποτελεί μια σύνθετη άσκηση, που γυμνάζει εξαιρετικά τους δικέφαλους μύες, ενώ ταυτόχρονα κινητοποιεί ολόκληρο τον κορμό. Μύες που συνεργάζονται σε μεγάλο βαθμό είναι επίσης, οι πλάγιοι ραχιαίοι, ο δελτοειδής, ο τραπεζοειδής και η ωμοπλάτη.

 • Γυναίκες και βάρη

  girl-workout-weights

  Η αίθουσα με τα βάρη αποτελεί "απαγορευμένη ζώνη" για τις περισσότερες γυναίκες. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τις αντιστάσεις; Τα βάρη είναι τελικά εχθρός ή σύμμαχος της γυναίκας για ένα καλοσχηματισμένο σώμα; Ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα; Παρακάτω σας αναφέρουμε 8 λόγους, που καθιστούν απαραίτητη την ένταξη των αντιστάσεων στο προπονητικό πρόγραμμα των γυναικών:

 • Τα οφέλη των ασκήσεων με αντιστάσεις (2)

  antistaseis

  Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη των ασκήσεων με αντιστάσεις (1)

  Θα μπορούσε σίγουρα κανείς να μιλάει ώρες για τα οφέλη της προπόνησης με βάρη, αλλά θα προσπαθήσουμε με αυτό το δεύτερο μέρος να κλείσουμε έναν πρώτο κύκλο σχετικών άρθρων και θα επανέλθουμε πάλι κάποια στιγμή μελλοντικά.

 • Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (3)

  superset-workout 

  Διαβάστε επίσης: Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (1), Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (2)

  Κλείνοντας αυτή τη σειρά άρθρων που αφορούν τα SuperSet, θα σας δώσουμε κάποια παραδείγματα, ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητός ο τρόπος δόμησης ενός τέτοιου προγράμματος.

 • Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Dumbbell-free-Workouts

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  Παρόλο που υπάρχει πλέον πληθώρα γυμναστηρίων σε κάθε περιοχή, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πηγαίνουν σε κάποιο από αυτά. Είτε για λόγους οικονομικούς, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, υπάρχουν άνθρωποι που αν και θέλουν να γυμναστούν, δεν μπορούν να εγγραφούν σε ένα γυμναστήριο. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ατόμων, τότε το άρθρο αυτό γράφτηκε για σένα!

 • Τα οφέλη των ασκήσεων με αντιστάσεις (1)

  gym-weights

  Διαβάστε επίσης: Προπόνηση με βάρη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!!!

  Έχουμε γράψει πολλές φορές για την αναγκαιότητα  της άσκησης με αντιστάσεις (βάρη). Δεν είναι μόνο ότι ένα γυμνασμένο και μυώδες σώμα φαίνεται σαφώς ωραιότερο από ένα απλά αδύνατο. Όλοι όσοι θέλουν να διατηρήσουν τη ζωντάνια και την ενεργητικότητα τους, οφείλουν να κάνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, κάποιο πρόγραμμα που να περιλαμβάνει ασκήσεις με αντιστάσεις.

 • Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (2)

  sweating

  Διαβάστε επίσης: Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (1)

  Μετά το προηγούμενο, εισαγωγικό άρθρο σχετικά με τα Super Set, ήρθε η στιγμή να εμβαθύνουμε στα είδη και τις τεχνικές που υπάρχουν. Όπως έχουμε ήδη πει, υπάρχουν 2 βασικά είδη σούπερ σετ, αυτά της ίδιας μυϊκής ομάδας και αυτά ανταγωνιστών μυϊκών ομάδων.

 • Τρικέφαλοι: Οι καλύτερες ασκήσεις

  Ποιος δε θα ήθελε ένα εντυπωσιακό και μυώδες χέρι; Όλοι οι άνδρες, αθλούμενοι ή μη, δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό! Έτσι, οι ασκήσεις δικεφάλων αποτελούν τη Νο1 επιλογή για όλους όσους ασχολούνται έστω και λίγο με τη γυμναστική. Όμως, αρκεί η ανάπτυξη των δικεφάλων, για την απόκτηση ενός δυνατού και ογκώδους χεριού; Η απάντηση είναι όχι!