Προγράμματα προπόνησης για την πλήρη εκγύμναση όλου του σώματος! Περιλαμβάνουν ασκήσεις με βάρη, ή με το βάρος του σώματος, υψηλής έντασης αερόβια, ενώ είναι κατάλληλα για γράμμωση και όγκο.

 • Πρόγραμμα 5 ημερών για μυϊκή ανάπτυξη, γράμμωση και δύναμη!

  Workout weights sprints

  Καθημερινά στο my-Fitness.gr λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα, με απορίες και προτάσειςαναγνωστών μας. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, ειδικά μάλιστα όταν βλέπουμε κι άλλους συνοδοιπόρους στον αγώνα μας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί, μας το έστειλε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας μας και σας το παρουσιάζουμε, καθώς αποτελεί μια πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και της φιλοσοφίας που κι εμείς ακολουθούμε! Ας το διαβάσουμε λοιπόν:

 • Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  dumbbell-home-workout

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο άρθρο του my-Fitness.gr, πολλοί άνθρωποι παρόλο που θέλουν να γυμναστούν, δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα και τον χρόνο για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο. Ποια είναι η λύση σε αυτή την περίπτωση; Η γυμναστική στο σπίτι ή στο ύπαιθρο! Στο άρθρο αυτό λοιπόν, σας προτείνουμε μια πληθώρα ασκήσεων, με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμά σας.

 • Σούπερ πρόγραμμα: Κωδικός Μαρίνα!

  my-Fitness outdoor 

  Διαβάστε επίσης:
  · Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!
  · Διαλειμματική Άσκηση: Σπριντ σε σκαλοπάτια!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσουμε είναι για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά προγράμματα αερόβιας άσκησης και θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Απευθύνεται κυρίως σε ήδη fit άτομα. Το εφαρμόζουμε εδώ και πολύ καιρό, δοκιμάζοντας διαφορετικές εκδοχές και μπορούμε να πούμε ότι η δράση που περιέχει και η εύκολη μεταβολή του, αποτελούν παράγοντες που διώχνουν την πλήξη!

 • Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (3)

  superset-workout 

  Διαβάστε επίσης: Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (1), Super Set: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε! (2)

  Κλείνοντας αυτή τη σειρά άρθρων που αφορούν τα SuperSet, θα σας δώσουμε κάποια παραδείγματα, ώστε να γίνει καλύτερα κατανοητός ο τρόπος δόμησης ενός τέτοιου προγράμματος.

 • Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Dumbbell-free-Workouts

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  Παρόλο που υπάρχει πλέον πληθώρα γυμναστηρίων σε κάθε περιοχή, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πηγαίνουν σε κάποιο από αυτά. Είτε για λόγους οικονομικούς, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, υπάρχουν άνθρωποι που αν και θέλουν να γυμναστούν, δεν μπορούν να εγγραφούν σε ένα γυμναστήριο. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ατόμων, τότε το άρθρο αυτό γράφτηκε για σένα!

 • Συμβουλές για τα πρώτα βήματα στο βουνό

   

  Το ορεινό τρέξιμο διαφέρει αισθητά από το τρέξιμο στο ταρτάν και στους δρόμους. Εκτελείται- γίνεται σε μονοπάτια πεζοπορίας, απρόσιτα οδικώς που οδηγούν σε διαφορετικά τοπία! Λόφους, βουνά, δάση, στενά περάσματα . Με απότομες κλίσεις σ’ ανώμαλο έδαφος, που μερικές φορές μπορεί να απαιτεί πεζοπορία. Κλίσεις και χιλιόμετρα που απαιτούν προπόνηση και προσαρμογές.

 • Διαλειμματική Άσκηση: Σπριντ σε σκαλοπάτια!

  Διαβάστε επίσης: Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!

  Μετά το παραπάνω πρόγραμμα διαλειμματικής άσκησης (HIIT) που σας προτείναμε, ήρθε η ώρα για ένα ακόμη πρόγραμμα που βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία της υψηλής έντασης, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος εξέλιξης της διαλειμματικής άσκησης. Μιλάμε για τα σπριντ σε σκαλοπάτια, μια άσκηση που γυμνάζει άριστα τα πόδια, ενώ συνδυάζει όλα τα οφέλη της HIIT προπόνησης!

 • Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!

  Διαβάστε επίσης:
  · Διαλειμματική άσκηση
  · Η θαυματουργή διαλειμματική άσκηση!!

  Έχοντας διαβάσει τις δύο παραπάνω αναρτήσεις, είστε ήδη σε θέση να γνωρίζετε θεωρητικά τουλάχιστον τι είναι η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση (HIIT). Ίσως κάποιοι να φανείτε διστακτικοί σε μια καινούρια πρόκληση και να μην έχετε τη διάθεση να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Η απάντηση μας σε οποιονδήποτε ενδοιασμό σας είναι το παρακάτω πρόγραμμα διαλειματικής προπόνησης.

 • Πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής (2)

  cartwheel

  Διαβάστε επίσης:
  ·
  Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)
  ·Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)!

  Όσοι δοκιμάσατε το προηγούμενο πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής που σας δώσαμε, σίγουρα θα είδατε τη διαφορά απ΄ τα συμβατικά προγράμματα άσκησης! Σε αυτή την ανάρτηση, θα σας προτείνουμε και πάλι 5 ασκήσεις, τις οποίες θα εκτελείτε τη μία πίσω από την άλλη, σε σετ των 20-30 επαναλήψεων, χωρίς διάλειμμα. Μόλις τελειώσετε και την τελευταία άσκηση, κάνετε ένα τρίλεπτο διάλειμμα και μετά επαναλαμβάνετε τον κύκλο των ασκήσεων. Προτείνονται 5-6 κύκλοι. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι maximum 25 λεπτά και θα νιώσετε όπως δεν έχετε νιώσει ποτέ. Θα δείτε τι σημαίνει πραγματική ένταση στην άσκηση!

 • Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)

  womanBurpees

  Διαβάστε επίσης: Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)! Try the real thing!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσω σήμερα είναι πραγματικά για πολύ λίγους! Αν το ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε ασκήσεις λειτουργικής γυμναστικής, που βασίζονται σε ασκήσεις με λάστιχα κ.α. Εγώ αυτό που θα ήθελα να σας προτείνω είναι ασκήσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο σωματικό βάρος,διότι αναγνωρίζω πως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο, ή να αγοράσουν κάποιον εξοπλισμό για να κάνουν γυμναστική στο σπίτι τους. Το μεγάλο μυστικό τέτοιου είδους προγραμμάτων είναι η υψηλή ένταση λόγω των ελάχιστων διαλειμμάτων ανάμεσα στα σετ.

 • Σούπερ πρόγραμμα κάμψεων

  weightfreewokroutsnew

  Το πρόγραμμα που ακολουθεί, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από τις συμβατικές μεθόδους προπόνησης. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο σύντομος χρόνος, στον οποίο μπορεί να εκτελεστεί. Κάτι που συνεπάγεται μεγάλη ένταση, η οποία όπως θα αναλύσουμε και σε επόμενα άρθρα είναι το μυστικό για ένα δυνατό και υγιές σώμα.