Η Λειτουργική Γυμναστική αποτελεί μια κυκλική προπόνηση με σύνθετες ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό βάρος, κινητοποιούν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, ενώ δεν απαιτείται εξοπλισμός. Εκτελείται σε σύντομο χρόνο με μεγάλη ένταση.

 • Πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής (2)

  cartwheel

  Διαβάστε επίσης:
  ·
  Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)
  ·Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)!

  Όσοι δοκιμάσατε το προηγούμενο πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής που σας δώσαμε, σίγουρα θα είδατε τη διαφορά απ΄ τα συμβατικά προγράμματα άσκησης! Σε αυτή την ανάρτηση, θα σας προτείνουμε και πάλι 5 ασκήσεις, τις οποίες θα εκτελείτε τη μία πίσω από την άλλη, σε σετ των 20-30 επαναλήψεων, χωρίς διάλειμμα. Μόλις τελειώσετε και την τελευταία άσκηση, κάνετε ένα τρίλεπτο διάλειμμα και μετά επαναλαμβάνετε τον κύκλο των ασκήσεων. Προτείνονται 5-6 κύκλοι. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι maximum 25 λεπτά και θα νιώσετε όπως δεν έχετε νιώσει ποτέ. Θα δείτε τι σημαίνει πραγματική ένταση στην άσκηση!

 • Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)

  womanBurpees

  Διαβάστε επίσης: Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)! Try the real thing!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσω σήμερα είναι πραγματικά για πολύ λίγους! Αν το ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε ασκήσεις λειτουργικής γυμναστικής, που βασίζονται σε ασκήσεις με λάστιχα κ.α. Εγώ αυτό που θα ήθελα να σας προτείνω είναι ασκήσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο σωματικό βάρος,διότι αναγνωρίζω πως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο, ή να αγοράσουν κάποιον εξοπλισμό για να κάνουν γυμναστική στο σπίτι τους. Το μεγάλο μυστικό τέτοιου είδους προγραμμάτων είναι η υψηλή ένταση λόγω των ελάχιστων διαλειμμάτων ανάμεσα στα σετ.

 • Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)! Try the real thing!

  Πριν σας δώσω ένα τέτοιο πρόγραμμα, θεωρώ αναγκαίο να γίνει μια πρώτη γνωριμία με τον όρο Λειτουργική Γυμναστική.