Ασκήσεις και προγράμματα προπόνησης που βασίζονται στο σωματικό σας βάρος. Κάμψεις, έλξεις σε μονόζυγο και ασκήσεις που δεν απαιτούν εξοπλισμό για την εκτέλεση τους, ενώ γίνονται στο σπίτι ή στο ύπαιθρο!

 • Προπόνηση ενδυνάμωσης κορμού

  core workout 

  Διαβάστε επίσης: Κοιλιακοί: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

  Η σταθεροποίηση - ενδυνάμωση των μυών του κορμού έχει γίνει πολύ δημοφιλής έκφραση τα τελευταία χρόνια και έχει περάσει από τα φυσιοθεραπευτήρια στα γυμναστήρια, μέσω γνωστών μεθόδων άσκησης, όπως Pilates, Yoga, Tai Chi κ.α. Η σταθεροποίηση του κορμού έχει πολλαπλά και αποδεδειγμένα οφέλη, από την αθλητική επίδοση μέχρι την πρόληψη τραυματισμών(Akuthota & al, 2008). Υπάρχει πληθώρα ασκήσεων και εξοπλισμού για την προπόνηση των μυών του κορμού και αυτό πολλές φορές βάζει σε δίλημμα και μπερδεύει τον ασκούμενο για το ποια άσκηση πρέπει να επιλέξει και να προσθέσει στο προσωπικό του πρόγραμμα.

 • Burpee: Μια άσκηση φωτιά για όλο το σώμα!

  burpees man

  Διαβάστε επίσης: Σωστή τεχνική εκτέλεσης κάμψεων!

  Μια ενιαία άσκηση που συνδυάζει δύναμη και ένταση, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους, στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και στην αύξηση της αντοχής, είναι το λεγόμενο «Burpee». Απαιτεί ισορροπία, δύναμη και ευελιξία. Είναι ένας αποτελεσματικός και ανέξοδος τρόπος για να βελτιωθεί το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, καθώς δεν απαιτεί κάποιο ειδικό εξοπλισμό ή χώρο, παρά μόνο το σωματικό σας βάρος.

 • Γλουτοί: Οι καλύτερες ασκήσεις

  woman squats 

  Διαβάστε επίσης:

  Όλοι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την εξωτερική τους εμφάνιση και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό οι γυναίκες! Ένα από τα σημεία που εστιάζουν, είναι τόσο τα πόδια όσο και οι γλουτοί. Αν λοιπόν θέλετε να πετύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε όποιο προϊόν σας πλασάρουν… Η λύση είναι μία! Θα πρέπει να γυμναστείτε με βάρη.

 • Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  dumbbell-home-workout

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Όπως αναφέρουμε και σε προηγούμενο άρθρο του my-Fitness.gr, πολλοί άνθρωποι παρόλο που θέλουν να γυμναστούν, δεν έχουν τα απαιτούμενα χρήματα και τον χρόνο για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο. Ποια είναι η λύση σε αυτή την περίπτωση; Η γυμναστική στο σπίτι ή στο ύπαιθρο! Στο άρθρο αυτό λοιπόν, σας προτείνουμε μια πληθώρα ασκήσεων, με τις οποίες μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμά σας.

 • Σούπερ πρόγραμμα: Κωδικός Μαρίνα!

  my-Fitness outdoor 

  Διαβάστε επίσης:
  · Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!
  · Διαλειμματική Άσκηση: Σπριντ σε σκαλοπάτια!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσουμε είναι για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά προγράμματα αερόβιας άσκησης και θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Απευθύνεται κυρίως σε ήδη fit άτομα. Το εφαρμόζουμε εδώ και πολύ καιρό, δοκιμάζοντας διαφορετικές εκδοχές και μπορούμε να πούμε ότι η δράση που περιέχει και η εύκολη μεταβολή του, αποτελούν παράγοντες που διώχνουν την πλήξη!

 • Έλξεις στο μονόζυγο για δικέφαλους

  CHIN-UP

  Διαβάστε επίσης:Έλξεις στο μονόζυγο για πλάτη

  Πρόκειται για την καλύτερη άσκηση εκγύμνασης των δικέφαλων! Αποτελεί μια σύνθετη άσκηση, που γυμνάζει εξαιρετικά τους δικέφαλους μύες, ενώ ταυτόχρονα κινητοποιεί ολόκληρο τον κορμό. Μύες που συνεργάζονται σε μεγάλο βαθμό είναι επίσης, οι πλάγιοι ραχιαίοι, ο δελτοειδής, ο τραπεζοειδής και η ωμοπλάτη.

 • Γυμναστική στο σπίτι! (1)

  Dumbbell-free-Workouts

  Διαβάστε επίσης: Γυμναστική στο σπίτι! (2)

  Παρόλο που υπάρχει πλέον πληθώρα γυμναστηρίων σε κάθε περιοχή, πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πηγαίνουν σε κάποιο από αυτά. Είτε για λόγους οικονομικούς, είτε λόγω έλλειψης χρόνου, υπάρχουν άνθρωποι που αν και θέλουν να γυμναστούν, δεν μπορούν να εγγραφούν σε ένα γυμναστήριο. Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ατόμων, τότε το άρθρο αυτό γράφτηκε για σένα!

 • Ασκήσεις σωματικού βάρους και μυϊκή υπερτροφία

  Αφορμή για το άρθρο αυτό στάθηκε, ερώτηση μέλους του φόρουμ μας. Στο Πεδίο Συζητήσεων μας, έχουμε πλέον ενότητα όπου ο καθένας μπορεί να ζητήσει το θέμα που θα ήθελε να διαβάσει στο my-Fitness.gr.  Ο Δημήτρης λοιπόν, ζήτησε τη γνώμη μας, όσον αφορά τη σύνδεση υπερτροφίας και ασκήσεων σωματικού βάρους.

 • Έλξεις στο μονόζυγο για πλάτη

  elkseis sto monozygo plati

  Διαβάστε επίσης:Έλξεις στο μονόζυγο για δικέφαλους

  Πρόκειται ίσως για το βασιλιά των ασκήσεων της πλάτης και δε πρέπει να λείπει από κανένα πρόγραμμα! Η άσκηση αυτή στοχεύει έναν από τους μεγαλύτερους μύες στο σώμα, τον πλατύ ραχιαίο, απαιτώντας ταυτόχρονα τη συνεργία ολόκληρου του κορμού για να εκτελεστεί. Κινητοποιώντας λοιπόν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, αυξάνετε σε μεγάλο βαθμό το μεταβολισμό σας!

 • Κυκλική - Μεταβολική προπόνηση με βάρη

  fitness couple

  Αφορμή για το άρθρο αυτό έχουν σταθεί οι κατά καιρούς ερωτήσεις πολλών αναγνωστών και φίλων του my-Fitness.gr, πάνω στα προγράμματα με βάρη που πρέπει να ακολουθήσουν. Σίγουρα το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει κάποιος, εξαρτάται από το επίπεδο του και τα αποτελέσματα που θέλει. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως οι κυκλικές προπονήσεις με βάρη είναι ότι καλύτερο και αποτελεσματικότερο μπορείτε να κάνετε.

 • Πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής (2)

  cartwheel

  Διαβάστε επίσης:
  ·
  Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)
  ·Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)!

  Όσοι δοκιμάσατε το προηγούμενο πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής που σας δώσαμε, σίγουρα θα είδατε τη διαφορά απ΄ τα συμβατικά προγράμματα άσκησης! Σε αυτή την ανάρτηση, θα σας προτείνουμε και πάλι 5 ασκήσεις, τις οποίες θα εκτελείτε τη μία πίσω από την άλλη, σε σετ των 20-30 επαναλήψεων, χωρίς διάλειμμα. Μόλις τελειώσετε και την τελευταία άσκηση, κάνετε ένα τρίλεπτο διάλειμμα και μετά επαναλαμβάνετε τον κύκλο των ασκήσεων. Προτείνονται 5-6 κύκλοι. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι maximum 25 λεπτά και θα νιώσετε όπως δεν έχετε νιώσει ποτέ. Θα δείτε τι σημαίνει πραγματική ένταση στην άσκηση!

 • Σούπερ πρόγραμμα λειτουργικής γυμναστικής!!! (1)

  womanBurpees

  Διαβάστε επίσης: Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)! Try the real thing!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσω σήμερα είναι πραγματικά για πολύ λίγους! Αν το ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε ασκήσεις λειτουργικής γυμναστικής, που βασίζονται σε ασκήσεις με λάστιχα κ.α. Εγώ αυτό που θα ήθελα να σας προτείνω είναι ασκήσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στο σωματικό βάρος,διότι αναγνωρίζω πως δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο, ή να αγοράσουν κάποιον εξοπλισμό για να κάνουν γυμναστική στο σπίτι τους. Το μεγάλο μυστικό τέτοιου είδους προγραμμάτων είναι η υψηλή ένταση λόγω των ελάχιστων διαλειμμάτων ανάμεσα στα σετ.

 • Προγράμματα Λειτουργικής Γυμναστικής (Functional Training)! Try the real thing!

  Πριν σας δώσω ένα τέτοιο πρόγραμμα, θεωρώ αναγκαίο να γίνει μια πρώτη γνωριμία με τον όρο Λειτουργική Γυμναστική.

 • Σωστή τεχνική εκτέλεσης κάμψεων!!!

  Οι κάμψεις είναι μια άσκηση που δε θα πρέπει να λείπει από το πρόγραμμα κανενός αθλητή. Πρόκειται για μια άκρως λειτουργική άσκηση που μπορεί μάλιστα να εκτελεστεί και σε πολλές διαφορετικέςversion.

 • Σούπερ πρόγραμμα κάμψεων

  weightfreewokroutsnew

  Το πρόγραμμα που ακολουθεί, προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό από τις συμβατικές μεθόδους προπόνησης. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ο σύντομος χρόνος, στον οποίο μπορεί να εκτελεστεί. Κάτι που συνεπάγεται μεγάλη ένταση, η οποία όπως θα αναλύσουμε και σε επόμενα άρθρα είναι το μυστικό για ένα δυνατό και υγιές σώμα.