Ασκήσεις αερόβιας άσκησης για βελτίωση φυσικής κατάστασης και μεταβολισμού! Υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση, τρέξιμο, σπριντάκια, σπριντ σε σκάλα, προγράμματα που θα σας απογειώσουν!

 • Πρόγραμμα 5 ημερών για μυϊκή ανάπτυξη, γράμμωση και δύναμη!

  Workout weights sprints

  Καθημερινά στο my-Fitness.gr λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα, με απορίες και προτάσειςαναγνωστών μας. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, ειδικά μάλιστα όταν βλέπουμε κι άλλους συνοδοιπόρους στον αγώνα μας. Το πρόγραμμα που ακολουθεί, μας το έστειλε ένας αναγνώστης της ιστοσελίδας μας και σας το παρουσιάζουμε, καθώς αποτελεί μια πρακτική εφαρμογή των τεχνικών και της φιλοσοφίας που κι εμείς ακολουθούμε! Ας το διαβάσουμε λοιπόν:

 • Το αναπνευστικό πηλίκο και ο μύθος της ζώνης καύσης λίπους

  intense interval training workout

  Διαβάστε επίσης: Διαλειμματική ή αερόβια σταθερού τέμπο για μεγαλύτερη καύση λίπους;

  Το αναπνευστικό πηλίκο (RQ) ορίζεται ως η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που εκπνέουμε διά την ποσότητα του οξυγόνου (O2) που εισπνέουμε.

 • Σούπερ πρόγραμμα: Κωδικός Μαρίνα!

  my-Fitness outdoor 

  Διαβάστε επίσης:
  · Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!
  · Διαλειμματική Άσκηση: Σπριντ σε σκαλοπάτια!

  Το πρόγραμμα που θα σας δώσουμε είναι για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά προγράμματα αερόβιας άσκησης και θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Απευθύνεται κυρίως σε ήδη fit άτομα. Το εφαρμόζουμε εδώ και πολύ καιρό, δοκιμάζοντας διαφορετικές εκδοχές και μπορούμε να πούμε ότι η δράση που περιέχει και η εύκολη μεταβολή του, αποτελούν παράγοντες που διώχνουν την πλήξη!

 • Η σωστή τεχνική στο τρέξιμο

  fitness-nail

  Πολλοί ερασιτέχνες αθλητές αποκτούν προβλήματα στις αρθρώσεις, επειδή η τεχνική τους στο τρέξιμο είναι τελείως λανθασμένη. Άλλοι πάσχουν από συνεχείς μικροτραυματισμούς, που τους κρατάνε πίσω στα προγράμματά τους. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε αυτές τις συνέπειες;

 • Συμβουλές για τα πρώτα βήματα στο βουνό

   

  Το ορεινό τρέξιμο διαφέρει αισθητά από το τρέξιμο στο ταρτάν και στους δρόμους. Εκτελείται- γίνεται σε μονοπάτια πεζοπορίας, απρόσιτα οδικώς που οδηγούν σε διαφορετικά τοπία! Λόφους, βουνά, δάση, στενά περάσματα . Με απότομες κλίσεις σ’ ανώμαλο έδαφος, που μερικές φορές μπορεί να απαιτεί πεζοπορία. Κλίσεις και χιλιόμετρα που απαιτούν προπόνηση και προσαρμογές.

 • Βρείτε τη χαμένη σας φόρμα: Άσκηση

  Διαβάστε επίσης: Βρείτε τη χαμένη σας φόρμα: Διατροφή

  Αφού στο προηγούμενο άρθρο του my-Fitness.gr είδαμε ποια πρέπει να είναι η διατροφή κατά το διάστημα που προσπαθείτε να βρείτε τη χαμένη σας φόρμα, ήρθε η ώρα να δούμε ποια στρατηγική πρέπει να εφαρμόσετε και στην άσκηση, ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 • Διαλειμματική ή αερόβια σταθερού τέμπο για μεγαλύτερη καύση λίπους;

  Ήρθε η ώρα να θίξουμε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του fitness. Πολλοί αναγνώστες κατά καιρούς μας έχουν θέσει το παραπάνω ερώτημα και αντιλαμβανόμενοι το ενδιαφέρον, αποφασίσαμε να κάνουμε μια ανάρτηση που να αναλύει πλήρως το θέμα αυτό.

 • Διαλειμματική Άσκηση: Σπριντ σε σκαλοπάτια!

  Διαβάστε επίσης: Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!

  Μετά το παραπάνω πρόγραμμα διαλειμματικής άσκησης (HIIT) που σας προτείναμε, ήρθε η ώρα για ένα ακόμη πρόγραμμα που βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία της υψηλής έντασης, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος εξέλιξης της διαλειμματικής άσκησης. Μιλάμε για τα σπριντ σε σκαλοπάτια, μια άσκηση που γυμνάζει άριστα τα πόδια, ενώ συνδυάζει όλα τα οφέλη της HIIT προπόνησης!

 • Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!

  Διαβάστε επίσης:
  · Διαλειμματική άσκηση
  · Η θαυματουργή διαλειμματική άσκηση!!

  Έχοντας διαβάσει τις δύο παραπάνω αναρτήσεις, είστε ήδη σε θέση να γνωρίζετε θεωρητικά τουλάχιστον τι είναι η υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση (HIIT). Ίσως κάποιοι να φανείτε διστακτικοί σε μια καινούρια πρόκληση και να μην έχετε τη διάθεση να δοκιμάσετε κάτι καινούριο. Η απάντηση μας σε οποιονδήποτε ενδοιασμό σας είναι το παρακάτω πρόγραμμα διαλειματικής προπόνησης.

 • Γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να τρέχετε στο διάδρομο!!!

  personal trainer with treadmill

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σταματήσετε να τρέχετε και να γυμνάζεστε σε διάδρομο. Προσωπικά έχω τρέξει άπειρα χιλιόμετρα σε διάδρομο, αλλά εδώ και δύο χρόνια δεν τον έχω αγγίξει και ούτε σκοπεύω να το κάνω. Μερικοί από τους λόγους που θα πρέπει και εσείς σύντομα να εγκαταλείψετε αυτού του είδους την άσκηση είναι οι παρακάτω.

 • Η θαυματουργή διαλειμματική άσκηση!!

  hiit

  Το καταπληκτικό με αυτού του είδους τη προπόνηση είναι ότι θα αισθανθείτε τα αποτελέσματα της από τη πρώτη κιόλας μέρα που θα τη δοκιμάσετε. Θα εκπλαγείτε μόλις ανακαλύψετε ότι είναι ίσως η μοναδική μορφή άσκησης που γυμνάζει όλο το σώμα σαν ενότητα.

 • Διαλειμματική άσκηση

  Πρόκειται ίσως για την πλέον αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε. Αλλιώς θα τη βρείτε ως HIIT (High Intensity Interval Training) ή αν το προτιμάτε υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση.