Η πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη διαρκή ανανέωση των κυττάρων και των μυϊκών ιστών. Όταν ασκείται κάποιος συστηματικά, θα πρέπει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να δημιουργούνται οι συνθήκες για πρωτεϊνική σύνθεση. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την πρωτεΐνη στη διατροφή και την προπόνηση σας και ποιες φυσικές τροφές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη!

 • Η πυραμίδα της μυϊκής ανάπτυξης!

  pyramid of muscle building myFitnessGR

  Σίγουρα γνωρίζετε την διατροφική πυραμίδα. Στο my-Fitness.gr σας παρουσιάζουμε την πυραμίδα της μυϊκής ανάπτυξης! Η πυραμίδα αυτή καθορίζει το τι πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα, ενώ παράλληλα δείχνει τη σειρά προτεραιότητας που πρέπει να ακολουθήσετε.

 • Τρεις κανόνες για να χάσετε λίπος και όχι μύες!

  weight loss fat muscles 

  Διαβάστε επίσης: Παράγοντες που εμποδίζουν τη γράμμωση!

  Καθημερινά ακούμε διάφορους μύθους, σχετικά με το πως θα χάσετε το περιττό λίπος. Πολλοί σας υπόσχονται εύκολες και «μαγικές» λύσεις, που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε πολύ γρήγορα. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και διαβάστε τι λέει η επιστήμη! Υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις αρχές, που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας και τις οποίες θα αναλύσουμε στο παρών άρθρο του my-Fitness.gr.

 • Κρόκος αυγού vs ασπράδι: Ο μύθος καταρρίπτεται!

  eggs workout

  Τα αυγά είναι μια υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεΐνης, όμως πολλοί τα αποφεύγουν φοβούμενοι την αύξηση της χοληστερίνης. Είναι όμως αληθινή η ενοχοποίηση του αυγού; Πολλοί αναγνώστες του my-Fitness.gr, μας έχουν κάνει αυτή την ερώτηση. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σπάσουμε το μύθο και να αναδείξουμε την πραγματική αξία του αυγού!

 • Λόγοι για να μην καταναλώνετε πρωτεϊνικές σκόνες!

  wprotein

  Πριν προχωρήσω στους βασικούς λόγους με βάση τους οποίους απορρίπτω τις πρωτεϊνικές σκόνες και πάω μόνο για φυσικές, ανεπεξέργαστες κατά το δυνατόν και πλήρεις τροφές, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι υπερβολικός, υποχόνδριος και άνθρωπος των άκρων! Δεν θα πω π.χ. ότι με μια whey θα πάθει κάτι το συκώτι σου, ή ότι θα έχεις σοβαρές συνέπειες υγείας. Μάλιστα αντιλαμβάνομαι τη διάσταση της βολικότητας, αλλά δεν την αποδέχομαι για χάρη της βέλτιστης υγείας που επιδιώκω!

 • Γεύματα με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης

  Διαβάστε επίσης: Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

  Μετά από ερωτήσεις πολλών φίλων του my-Fitness, θεωρήσαμε σκόπιμο να φτιάξουμε ένα μικρό δείγμα κάποιον γευμάτων, τα οποία να σας παρέχουν περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης το καθένα.

 • Διατροφή για γράμμωση (2): Πρωτεΐνες

  Πριν αναφερθούμε εκτενέστερα στην σχέση της γράμμωσης και της κατανάλωσης πρωτεϊνών θα ήταν καλό να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω άρθρα: Πρωτεΐνη: Βασικές ΓνώσειςΤροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και Διατροφή για γράμμωση (1)

 • Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

  protein foods

  Διαβάστε επίσης: Πρωτεΐνη: Βασικές Γνώσεις

  Αφορμή για το άρθρο αυτό έχει σταθεί η κατά καιρούς κουβέντα που έχω κάνει με πολύ κόσμο, στην οποία η πλέον συχνή ερώτηση που ήταν: Τι να φάω μετά την προπόνηση, ώστε να πάρω επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης; Πολλοί μάλιστα δεν περίμεναν καν απάντηση και πρόσθεταν αμέσως, πως με τη λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής, το πρόβλημα τους είχε ήδη λυθεί.

 • Πρωτεΐνη: Βασικές Γνώσεις

   

  Διαβάστε επίσης: Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

  Η πρωτεΐνη είναι υπεύθυνη για τη διαρκή ανανέωση των κυττάρων και των μυϊκών ιστών. Το μεγαλύτερο μέρος της πρωτεΐνης βρίσκεται στους σκελετικούς μύες, οπότε είναι λογικό ότι για να αναπτυχθούν θα πρέπει να προσλαμβάνεται περισσότερη πρωτεΐνη από αυτή που δαπανάται για την ανασύνθεση των κυττάρων και των ιστών.