my Fitness - Η Ελλάδα πρώτη σε παχυσαρκία στην Ευρώπη!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

Η Ελλάδα πρώτη σε παχυσαρκία στην Ευρώπη!!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Ψήφος)

Παραθέτω κάποια ενδεικτικά νούμερα. Προσωπικά μόλις διάβασα τα παρακάνω στοιχεία δεν έπεσα από τα σύννεφα. Αν κάνετε μια βόλτα έξω στους δρόμους θα συνειδητοποιήσετε, ότι πλέον ο μέσος Έλληνας και η μέση Ελληνίδα, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι πως θα γεμίσουν τα στομάχια τους.

Παιδιά το κακό έχει παραγίνει. Έχουμε καταντήσει ένας παχύσαρκος και άρρωστος λαός. Για όποιον έχει αντίρρηση παραθέτω τα παρακάτω στοιχεία.

  1. Το 35,2% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας είναι υπέρβαρο.
  2. Το 22,5%  του γενικού πληθυσμού είναι παχύσαρκοι.
  3. Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα! Τι κάνει ο καθένας από εμάς για την τραγική αυτή κατάσταση, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο;

Αφήστε, απαντώ εγώ! Οι περισσότεροι δεν κάνουν τίποτα και δυστυχώς ανήκουν στα ποσοστά που προανέφερα.

Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που γυμνάζεται, προσπαθεί, αγωνίζεται, αλλά δυστυχώς μόνο για τον εαυτό του. Τον ενδιαφέρει μόνο να δείχνει τους μυς και ότι έχει χτίσει, με ομολογουμένως σκληρή προσπάθεια, με μοναδικό σκοπό να καλύψει την ματαιοδοξία του.

Αν είστε σε αυτή την κατηγορία των αθλουμένων, δείτε λίγο και την άλλη πλευρά. Αναφέρομαι σε αυτούς που από τη μία γυμνάζονται με σθένος και πάθος, προφανώς για το καλό της υγείας τους, και από την άλλη πασχίζουν να διαδώσουν στο περίγυρο τους όλα τα οφέλη ενός υγιούς τρόπου ζωής. Αυτούς τους ανθρώπους λίγο τους ενδιαφέρει η αυτοπροβολή τους. Είναι για αυτούς μηδαμινής σημασίας. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν!

Να γνωρίζετε κάτι! Ακόμη και έναν άνθρωπο να μπορέσετε να βοηθήσετε, δείχνοντας του το δρόμο να βρει την χαμένη του υγεία, αυτό θα είναι ένα τεράστιο κέρδος. ΄

Το αψεγάδιαστο σώμα, οι γυμνασμένοι κοιλιακοί και όλα τα συναφή, κάποια στιγμή θα φύγουν. Το να καταφέρεις όμως να σώσεις έστω και έναν άνθρωπο από τη παχυσαρκία και όλα τα δεινά που την ακολουθούν (και πιστέψτε με είναι πολλά) είναι κάτι ανώτερο!!

Που θέλω να καταλήξω!!

Ξυπνήστε παιδιά!!! Αρχίστε από σήμερα κιόλας, από την οικογένεια σας, τους κολλητούς σας, από όποιον αγαπάτε και θέλετε να έχετε πολλά χρόνια κοντά σας. Δείξτε του το δρόμο του fitness, και θα σας ευγνωμονεί μια ζωή.

Όσοι είστε γονείς, εντάξτε από νωρίς τα παιδιά σας στο χώρο του αθλητισμού. Καθίστε και μιλήστε τους από νωρίς για το κάπνισμα και όλες τις συνέπειες τους. Κερδίστε τους εσείς, πριν τα κερδίσει ο άθλιος σύγχρονος τρόπος ζωής. Οι δάσκαλοι στα σχολεία δυστυχώς αδιαφορούν. Όχι επειδή θέλουν το κακό των παιδιών, αλλά κυρίως επειδή και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν.

Δυστυχώς η αφύπνιση αυτή πρέπει να γίνει από μια μειοψηφία ανθρώπων, στην οποία όμως έχω εμπιστοσύνη, επειδή ακριβώς είμαι βέβαιος για το πάθος που την διακρίνει!!!

Να θυμάστε ότι και ένας μόνο άνθρωπος να σωθεί είναι κέρδος!!!

Never give up!!!