my Fitness - “AtheNss 550km GuGu Run” - Υπερμαραθώνιος για τα άτομα με αναπηρία

“AtheNss 550km GuGu Run” - Υπερμαραθώνιος για τα άτομα με αναπηρία

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Ψήφος)

AtheNss 550km GuGuRun

Την 5η Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ. ο μαραθωνοδρόμος και δρομέας μεγάλων αποστάσεων Σωτήρης Σωτηρίου θα ξεκινήσει έναν δύσκολο και σημαντικό αγώνα 550 χιλιομέτρων, για τα άτομα με αναπηρία, από την Ακρόπολη Αθηνών μέχρι τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να τερματίσει την 9η Δεκεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ.

Στόχος του συμβολικού αυτού εγχειρήματος, το οποίο θα διαρκέσει περίπου πέντε ημέρες, είναι η ανάδειξη και η προώθηση της Αναπηρίας και η εξοικείωση της κοινωνίας με αυτήν.

Στη φανέλα του θα έχει το λογότυπο της “GuGu Team”, μιας ομάδας, η οποία αποτελείται από δύο εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, τον Αραμπατζή Σωτήρη και τον Παπαδόπουλου Μιχάλη, που μέσω συνεντεύξεων σε άτομα με αναπηρία, αλλά και σε συγγενείς και φίλους αυτών, προσπαθούν να αναδείξουν έμπρακτα την αναπηρία.

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για τον Υπερμαραθώνιο για τα άτομα με αναπηρία, “AtheNss 550km GuGu Run”.

Η διαδρομή του Σωτήρη Σωτηρίου θα πραγματοποιηθεί μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος ο αθλητής θα συνοδεύεται από μια υποστηρικτική ομάδα, η οποία θα αποτελείται από τον εναλλακτικό θεραπευτή Ταντή Θάνο και τον αθλίατρο Σαμαρά Μιχάλη, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τη σωστή αποθεραπεία του, τον επαγγελματία φωτογράφο και βιντεολήπτη Γιαγιάκο Αλέξανδρο και τον ποδηλάτη μεγάλων αποστάσεων Μάσσα Γιάννη, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια ως οδηγός του οχήματος συνοδείας που θα παρέχει η εταιρία “Αυτοκίνητα Πανταζής” . Η τετραμελής αυτή ομάδα, θα παρέχει στον αθλητή ό,τι χρειαστεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής, καθώς και στις έξι ολιγόωρες στάσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θήβα, Καμένα Βούρλα, Δομοκό, Λάρισα, Κατερίνη και Μακρύγιαλο Πιερίας.

Η προετοιμασία ενός αθλητή για την ολοκλήρωσης μίας προσπάθειας τέτοιου μεγέθους, δεν είναι απλή. Χρειάζονται μήνες σκληρής προσπάθειας, ώστε να μπορέσει το σώμα του αθλητή να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου δύσκολου εγχειρήματος. Σε αυτό συμβάλλει καθοριστικά ο Δρ. Ποθητάκης Γεώργιος, ο οποίος ως προσωπικός ιατρός του Σωτήρη Σωτηρίου, αλλά και ως ένας εκ των ιατρών του Υπερμαραθωνίου, φροντίζει για την ετοιμότητα του αθλητή. Για την ετοιμότητα του Σωτήρη Σωτηρίου παρέχουν τις υπηρεσίες τους και οι, “CRYOSAUNA HAIDARIμε τις εξειδικευμένες θεραπείες της, ο φυσιοθεραπευτής Αλέξανδρος Ελ. Κεφαλόπουλος και η Ergobiology με εργομετρικούς ελέγχους και παροχή διατροφικής αξιολόγησης και αγωγής. Στον τερματισμό θα βρίσκεται η Δρ. Πεϊτζίδου Ελένη για να διεξάγει τις απαραίτητες εξετάσεις και να παρέχει οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια που ενδεχομένως να χρειαστεί ο αθλητής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος ενδέχεται να αλλάξει λόγω των αγνώστων καιρικών συνθηκών, ο τερματισμός του Σωτήρη Σωτηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 3:00 μ.μ. την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου μπροστά στον Λευκό Πύργο, όπου και θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Τελετή Λήξης του Υπερμαραθωνίου, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Τελετή θα ξεκινήσει με τις ομιλίες των ιδρυτών της “GuGu Team” Παπαδόπουλου Μιχάλη και Αραμπατζή Σωτήρη, οι οποίοι θα είναι και οι παρουσιαστές. Στη συνέχεια θα μιλήσει για το εγχείρημα του Σωτήρη Σωτηρίου, αλλά και για θέματα αναπηρίας ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Καρυπίδης Δημήτρης και ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Σέκερης Στυλιανός. Οι ομιλίες θα κλείσουν με την εισήγηση της εκπαιδευτικού και μέλους του ΣΑΤΕΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής) Γουλιάρμου Βέρας.

Στον Λευκό Πύργο θα βρίσκεται ο φωτογράφος Χλωρίδης Οδυσσέας, ο οποίος θα φωτογραφίσει τον αθλητή και την ομάδα του κατά την άφιξή τους στον Λευκό Πύργο, όπως και την Τελετή πριν την άφιξη του αθλητή. Σε συνεργασία με τον φωτογράφο Γιαγιάκο Αλέξανδρο θα καλύψουν το γεγονός και μετά τον τερματισμό.

Την Τελετή Λήξης θα συνοδεύουν τρία μουσικά σχήματα, οι “Grambery με θέμα την Ποντιακή μουσική, η ορχήστρα “Σεκέρ Παρέα” που εστιάζει στο Σμυρναίικο τραγούδι και η “Alekos Drakos Band”, καθώς και δύο Djs, o Dj Lazaros Xenidis και ο Dj Samvel Barkho.

Μετά το πέρας της Τελετής Λήξης ο αθλητής, η ομάδα υποστήριξής του και τα μέλη της “GuGu Team” θα δειπνίσουν στην ταβέρνα του Αναστάσιου Τσούκαλου “Οίνος και Παλιά”, στο Μπιτ Μπαζάρ.

Τη Δευτέρα 10/12/2018 και ώρα 11:30-14:00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα “Meet in the City” του ξενοδοχείου CITY HOTEL, όπου ο πρωταγωνιστής του εγχειρήματος Σωτήρης Σωτηρίου, οι ιδρυτές της “GuGu Team, η ομάδα συνοδείας του αθλητή, ο Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης καθώς και ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Σέκερης Στυλιανός θα μιλήσουν για τον Υπερμαραθώνιο AtheNss 550km GuGu Run.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Υπερμαραθώνιου Αγώνα:

ΘΗΒΑ: απόσταση 86 km, 5/12/2018. ‘Ωρα άφιξης: 17:00-19:00 και αναχώρηση: 20:00 – 22:00
Στην πόλη της Θήβας ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» με Πρόεδρο τον Φρούσιο Αναστάσιο, θα φιλοξενήσει τον αθλητή και την ομάδα υποστήριξής του στις εγκαταστάσεις του, καθώς και θα φροντίσει για να γευματίσουν σε εστιατόριο της περιοχής.Για την υποδοχή του αθλητή, θα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, εκτός από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ» και ο ΣΔΥΜ Θήβας (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ).

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ: απόσταση 93 km, 6/12/2018. Ώρα άφιξης: 09:00 – 11:00 και αναχώρηση: 13:00 – 15:00

ΔΟΜΟΚΟΣ: απόσταση 75 km, 7/12/2018. Ώρα άφιξης: 01:00 – 03:00 και αναχώρηση: 05:00 – 07:00.

ΛΑΡΙΣΑ: απόσταση 73 km, 7/12/2018. Ώρα άφιξης: 13:00 – 15:00 και αναχώρηση: 17:00 – 19:00
Το “LARISSA IMPERIAL”, θα αναλάβει τη διαμονή και διατροφή του αθλητή και της υποστηρικτικής του ομάδας, στις εγκαταστάσεις του πολυτελούς τους ξενοδοχείου, κατά τη στάση τους στη Λάρισα.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: απόσταση 83.1km, 8/12/2018. Ώρα άφιξης: 05:00 – 07:00 και αναχώρηση 16:00 – 18:00:
Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» με Πρόεδρο τον Κασιμίδη Αριστείδη και Γραμματέα τον Αμπερίδη Δημήτρη, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τα έξοδα για την διατροφή, καθώς και τη διαμονή του αθλητή και της ομάδας του, σε ξενοδοχείο της περιοχής.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: απόσταση 21.5km, 8/12/2018. Ώρα άφιξης: 23:00 – 01:00 και αναχώρηση 05:00 – 07:00:
Ο Ποντιακός Σύλλογος «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με Πρόεδρο τον Κωνσταντινίδη Κυριάκο, θα φιλοξενήσει τον αθλητή στις εγκαταστάσεις του και θα παρέχει στον ίδιο αλλά και την ομάδα του γεύμα, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο αυτό εγχείρημα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: απόσταση 51.2km, 9/12/2018. Ώρα τερματισμού: 15:00 – 17:00.
Τελετή Λήξης του Υπερμαραθωνίου AtheNss 550km GuGu Run”, στον Λευκό Πύργο, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πολλοί φορείς ατόμων με αναπηρία, σχολεία και δημότες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών, θα υποδεχθούν τον αθλητή σε μία εκδήλωση-γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

**Οι ώρες ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν εκείνες τις μέρες, καθώς και σε πιθανά εμπόδια που ενδεχομένως εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του Σωτήρη Σωτηρίου.

AtheNss 550km GuGu Run
Έναρξη: Ακρόπολη (Αθήνα) 5/12 και ώρα 7:00 π.μ.
Λήξη: Λευκός Πύργος (Θεσσαλονίκη) 9/12 και ώρα 3:00 μ.μ.

Θα πραγματοποιηθεί Τελετή Λήξης του Υπερμαραθωνίου στον Λευκό Πύργο

The GuGu Team
Πληροφορίες: 6981337445, 6972547689, 0035799651070, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., m.me/theguguteam,  https://www.instagram.com/theguguteamhttps://www.youtube.com/c/TheGuGuTeam