my Fitness - Edipsos Multisport & Wellness Festival - Δελτίο Τύπου - Πρόγραμμα

Edipsos Multisport & Wellness Festival - Δελτίο Τύπου - Πρόγραμμα

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

OMADIKI edipsos

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού –ως διοργανωτής- καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Τύπου, τους υπεύθυνους δράσεων, τους αθλητές και τους υποστηρικτές του μεγάλου πολυαθλητικού φεστιβάλ κι ευεξίας που έδωσαν το παρόν στην αίθουσα του Μερόπειου ιδρύματος στην Ακρόπολη.

Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων όπως παρουσίασε ο πρόεδρος της κος Ιωάννης Μαρωνίτης που είναι αρωγός του όλου εγχειρήματος για την ανάδειξη της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας μέσα από αθλητικές, πολιτιστικές και δράσεις ευ ζην ταυτόχρονα για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Στο χαιρετισμό της η Δήμαρχος Αιδηψού –Ιστιαίας κα Λίνα Ευσταθίου τόνισε πως: « ο λόγος που δίνουμε έμφαση στην διοργάνωση αυτού του τριημέρου φεστιβάλ πολλαπλών δράσεων αποτελεί επί της ουσίας μια μοντέρνα εκδοχή ανάλογων εκδηλώσεων ευεξίας οι οποίες πολύ συχνά διοργανώνονταν στην Αιδηψό της κλασσικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας. Έχοντας γνώση δηλαδή της τοπικής μας ιστορίας, απολαμβάνουμε τα οφέλη μιας σύγχρονης διοργάνωσης πολλαπλών και ποικίλων ενδιαφερόντων, άμεσα σχετικών με τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών της Αιδηψού και της πρωτόγνωρης ευεξίας που προσφέρουν. Ταυτόχρονα προσδίδουμε κι έναν κοινωνικό χαρακτήρα στη διοργάνωση καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τη στήριξη του Ειδικού Σχολείου (ΑμΕΑ Καμαρίων).»

Ως πρεσβευτής αθλητισμού της διοργάνωσης ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τριάθλου Χρήστος Γαρέφης μίλησε για την αθλητική παιδεία που πρέπει να εμφυσήσουμε στα παιδιά κυρίως και τόνισε πώς ο  συνδυασμός της προσπάθειας και της αντοχής με την ηρεμία πνεύματος και σώματος και την ομαλή και φυσική αποκατάσταση στα ιαματικά νερά της Αιδηψού στις αναζωογονητικές πηγές της, καθιστά τη διοργάνωση αυτή μια μοναδική εμπειρία.

«Οι αγώνες δεν αρχίζουν και τελειώνουν με το να ανέβουν κάποιοι στο βάθρο. Νικητές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν και την επόμενη ημέρα έχουν περισσότερη ενέργεια και νοιώθουν ευεξία. Το καλά κρυμμένο μυστικό των αγώνων είναι η επόμενη μέρα. Τη Δευτέρα μετά τους αγώνες θα είναι όλοι καλύτεροι άνθρωποι σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Σήμερα στην εποχή που ζούμε έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα που δίνουν ενέργεια.  Κι αυτή η ενέργεια που θα υπερισχύει σαν αερόστατο πάνω από την Αιδηψό εκείνες τις ημέρες θα ακολουθεί αυτό το αερόστατο τον καθένα όλη την επόμενη εβδομάδα .. Αυτό είναι το μυστικό των αγώνων. Θεωρώ πως η ποιότητα ζωής μας εξαρτάται από το πόσο πολύ επενδύει κάποιος στην καθημερινή εφίδρωση» κατέληξε.

Ο τεχνικός διευθυντής κ. Θωμάς Παπαβασιλείου (ATP training) αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα των αγώνων και των δράσεων με περισσότερες λεπτομέρειες  αναφορικά  με τις : διαδρομές κολύμβησης  στην ανοιχτή θάλασσα: 750μ, 1500μ, 3000μ, Δρομικές διαδρομές: 5Κ, 10Κ και Ημιμαραθωνίου, τους παιδικούς αγώνες, το SUP, το Nordic Walking, την Ποδηλατοβόλτα, το κυνήγι θησαυρού, τη Yoga, τα Βιωματικά σεμινάρια για την άθληση & Διατροφή, τη Ρεφλεξολογία και τη zumba.

Τα οφέλη της υδροθεραπείας και τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών της Αιδηψού που συντελούν στην καλύτερη αποθεραπεία των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν σε όλα τα αθλήματα ανέλυσε η κα Βούλα Καράτζιου υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων του ξενοδοχείου Thermae Sylla SPA Wellness Hotel όπου θα γίνουν οι δράσεις ευεξίας.

Διαλέξεις, ομιλίες, φυσική αποκατάσταση αλλά και yoga θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες αλλά και μπροστά στο deck δίπλα στη θάλασσα του  μεγάλου χορηγού φιλοξενίας της πρωτοποριακής αυτής εκδήλωσης με το μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων  απ όλη την Ελλάδα.

H κα Μαριάννα Χρυσικάκου αναφέρθηκε στον τομέα της ευεξίας και  στα  θέματα τα οποία θα αναπτύξει στην ομιλία της προς τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση  της Αιδηψού.  Τη μεγάλη σημασία της διατροφής σε συνδυασμό με την άσκηση,  την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και  την ενσυνειδητότητα.

Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα δράσεων του 3ημέρου: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Από το Γραφείο Τύπου
Κανέλλα Δημάκου

Πληροφορίες-Εγγραφές: www.edipsosmwf.gr

Χορηγός Επικοινωνίας
my-Fitness.gr