my Fitness - Τρία χρόνια my-Fitness.gr & νέος Χάρτης Άθλησης!

Τρία χρόνια my-Fitness.gr & νέος Χάρτης Άθλησης!

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (2 Ψήφοι)

myfitness-logo2

Τον Αύγουστο του 2011 ξεκινήσαμε τη διαδικτυακή διαδρομή μας στο χώρο του fitness, έχοντας ως σκοπό να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να σας δώσουμε μια νέα πτυχή της γυμναστικής! Έναν αντισυμβατικό τρόπο άθλησης, που βασίζεται στην ένταση, τις συνδυαστικές ασκήσεις και τη σωστή διατροφή.

Σκοπός μας δεν ήταν να γίνουμε άλλη μια ιστοσελίδα, που θα παρουσιάζει έναν κλασικό τρόπο άθλησης, δημοσιεύοντας εκατοντάδες αντιγραμμένα άρθρα, προβάλλοντας στερητικές δίαιτες και πλασάροντας προϊόντα συμπληρωμάτων (ή καλύτερα φαρμάκων) διατροφής...

Στόχος μας ήταν εξαρχής να βοηθήσουμε και να προσανατολίσουμε όποιον θέλει να έχει μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, σε συνδυασμό με ένα όμορφο και υγιές σώμα, αποκλειστικά και μόνο με φυσικές μεθόδους! Έτσι ώστε να καθιερωθεί η άθληση σε όλους μας ως τρόπος ζωής και να μην αποτελεί μια αναγκαστική αγγαρεία, ούτε ένα προνόμιο για λίγους! Γιατί fitness σημαίνει πάνω απ’ όλα ποιότητα ζωής!

Τα περισσότερα προγράμματα μας ξεφεύγουν από το κλασικό ασκησιολόγιο και στηρίζονται στην υψηλή ένταση, με ασκήσεις που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα, δίνοντας ένα μεταβολικό χαρακτήρα στην προπόνησή μας. Παράλληλα, οι συμβουλές μας για μια σωστή διατροφή στηρίζονται στο γνωμικό «παν μέτρον άριστον», καθώς οι στερήσεις μόνο προσωρινά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν, ενώ πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να καλύψει όλες του τις ενεργειακές ανάγκες με τη φυσική τροφή, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε άλλες μεθόδους.

Οι δυσκολίες πολλές, όμως 3 χρόνια μετά συνεχίζουμε στον δρόμο της υγιούς ενημέρωσης με γνώμονα όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Στο my-Fitness.gr δεν θα διαβάσετε άρθρα της "οκάς"... αλλά το κάθε μας άρθρο αποτελεί προϊόν ιδιαίτερης προσοχής και επεξεργασίας. Κάτι που μας οδηγεί στο να χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για τη συγγραφή του κάθε άρθρου. Παράλληλα, διαβάζουμε όλα τα ερωτήματα που μας στέλνετε είτε με email, είτε με τα σχόλια ή τα θέματά σας στο Φόρουμ μας, συνεχίζοντας να απαντούμε στο καθένα ξεχωριστά, όποτε μας το επιτρέπει ο λιγοστός μας ελεύθερος χρόνος.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι πλέον πληθαίνουν οι αναφορές και η εφαρμογή του τρόπου εκγύμνασης που τόσα χρόνια προτείνουμε! Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τη γυμναστική, συμμετέχοντας σε προγράμματα τύπου "crossfit" και τα οποία αποτελούν στην ουσία προγράμματα υψηλής έντασης διαλειμματικής άσκησης (HIIT). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η "στροφή" αυτή δεν είναι απλά μια μόδα, αλλά γίνεται συνειδητά.

Τον περασμένο Νοέμβριο δημιουργήσαμε την ανανεωμένη μορφή του my-Fitness.gr που βλέπετε, ενώ σήμερα σας ανακοινώνουμε μια νέα πρωτοποριακή λειτουργία για τα ελληνικά δεδομένα... τον Χάρτη Άθλησης! Βλέποντας την απήχηση που είχε ο κατάλογος γυμναστηρίων και αθλητικών ειδών, που δημοσιεύσαμε πέρυσι, αποφασίσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω δημιουργώντας το my Fitness map. Στον χάρτη μας λοιπόν, θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο με γυμναστήρια, κολυμβητήρια, στάδια, καταστήματα αθλητικών ειδών και όλων των χώρων άθλησης που υπάρχουν στην Ελλάδα! Με ένα κλικ στον χάρτη ή στο πεδίο αναζήτησης που υπάρχει, μπορείτε να βρείτε τα κοντινότερα σε σας σημεία όπου μπορείτε να γυμναστείτε, να τα αξιολογήσετε μοιράζοντας τις εντυπώσεις σας, ενώ μπορείτε να βοηθήσετε στην περαιτέρω ανάπτυξη του χάρτη προτείνοντας μας νέες καταχωρήσεις! 

Ξεκινούμε λοιπόν τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του my-Fitness.gr πολύ δυναμικά, αρθρογραφώντας ανάμεσα στις προπονήσεις μας.. σημειώνοντας στο Χάρτη Άθλησης τα μέρη όπου γυμναζόμαστε.. και ετοιμάζοντας νέες εκπλήξεις!

Όσοι ταυτίζονται με τις ιδέες που προβάλλουμε, έχουν τις γνώσεις, τη διάθεση και επιθυμούν να βοηθήσουν την προσπάθεια μας, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε να ενταχθούν στη συντακτική μας ομάδα. 

Περιμένουμε τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Τα μηνύματα και το feedback σας, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε, καθώς μας δείχνουν ότι υπάρχουν και άλλοι συνοδοιπόροι στον αγώνα μας!

Καλές προπονήσεις και... map your Fitness!

my-Fitness.gr
all about your fitness!

my-Fitness-map-v