my Fitness - Race of Spartans - Επεξήγηση εμποδίων

Race of Spartans - Επεξήγηση εμποδίων

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Επεξήγηση εμποδίων για τους αγώνες Race of Spartans που θα λάβουν μέρος στην Καλαμαριά, στην Πλαζ Αρετσούς, στις 10/11/2013.

Σε αυτούς τους αγώνες η Ομοσπονδία έκρινε, πως θα υπάρχουν μόνο τεχνητά εμπόδια και το μόνο φυσικό θα είναι τα 8χμ. δρόμου αντοχής.

Τα τεχνητά εμπόδια θα είναι 6 διαφορετικά σε δυσκολία εμπόδια που σκοπό έχουν να φτάσουν την αδρεναλίνη των αθλητών στα ύψη!

  • 1ο εμπόδιο έρπινγκ: το έρπινγκ υποδηλώνει την κίνηση «ένα-με-το-χώμα», όπου ο αθλητής προχωρά μπρούμυτα έχοντας πλήρη επαφή με το έδαφος.
  • 2ο εμπόδιο λάστιχα: λάστιχα είναι το τρέξιμο πατώντας στα κενά-τρύπες που δημιουργούν τα λάστιχα.
  • 3ο εμπόδιο αράχνη: αράχνη είναι μία κατασκευή σχοινιών πλεγμένων ύψους 2 μέτρων που ανεβαίνει ο αθλητής σκαρφαλώνοντας με κλίση.
  • 4ο εμπόδιο υπερπήδηση βυθίσεις: είναι μια κατασκευή σχοινιών τα οποία βρίσκονται σε κάθετη απόσταση μεταξύ τους ανά 1 μέτρο η δυσκολία του εμποδίου είναι η υπερπήδηση του ενός σχοινιού και η βύθιση του άλλου.
  • 5ο εμπόδιο φωτιά: η υπερπήδηση του αθλητή από φωτιά η οποία είναι σε ύψος 50 εκατοστών και μήκος ενός μέτρου.
  • 6ο εμπόδιο μάχη: στον τερματισμό θα βρίσκονται 2 άτομα με κοντάρια σφουγγαριών τα οποία δεν έχουν σκοπό να τραυματίσουν, αλλά να βγουν από την πορεία τους οι αθλητές.

Η εκούσια έξοδος του αθλητή για να αποφύγει κάποιο από αυτά τα εμπόδια, ανάλογα με την δυσκολία του εμποδίου τιμωρείται με πρόσθεση χρόνου την οποία την ορίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Αγώνων Αντοχής και Εμποδίων.