my Fitness - Ολοκληρώθηκαν τα Sky Games, η ελληνικη συμμετοχή

Ολοκληρώθηκαν τα Sky Games, η ελληνικη συμμετοχή

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Τα Skygames 2012, η μεγαλύτερη διοργάνωση της  International Skyrunning Federation ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία! 1.300 αθλητές από είκοσι χώρες έδωσαν το παρόν στην Ισπανική πλευρά των Πυρηναίων, στη ΝΑ Ισπανία.

Ο Skymarathon ήταν ο τελευταίος αγώνας της διοργάνωσης. 42χλμ και 3.000μ θετικής υψομετρικής σε μια διαδρομή που τα είχε όλα! Απότομες αναβάσεις, δύσκολες καταβάσεις, κορυφές, λίμνες και θέα που κόβει την ανάσα!

Σπουδαία εμφάνιση στους αγώνες πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος που κατετάγη 5ος στην τελική κατάταξη των Skygames, μετά από τρεις αγώνες που συμμετείχε. Ακούραστος και στο Μαραθώνιο τερμάτισε 23ος σε χρόνο 5:22:51.

5' μόλις πίσω του και 32ος γενικής ο Πρωταθλητής Ελλάδας Skyrunning 2011 Σλάβεκ Ματράς σε χρόνο 5:27:59 που μαζί με την Αμαλία Ματθαίου έφτασαν στην περιοχή το προηγούμενο βράδυ ύστερα από ένα 12ωρο ταξίδι με μεγάλη καθυστέρηση από την αεροπορική εταιρεία.

Οι δύο γυναικείες παρουσίες, η Αμαλία Ματθαίου και η Γκάμπι Ναγκέλε τερμάτισαν σε πολύ καλούς χρόνους, δυο εβδομάδες μόλις μετά από το Μαραθώνιο Ολύμπου που συμμετείχαν!

Η πολύ δυνατή Αμαλία Ματθαίου, 13η γυναίκα σε χρόνο 6:50:57 μας είπε για τον αγώνα:

¨Έιμαι πολύ ευτυχισμένη! Απίστευτα δύσκολες και απότομες κλίσεις,όλα τα τερραίν, το καταχάρηκα αν και δυσκολεύτηκα αρκετά. Μετά το 18ο χλμ (κεντρικός σταθμός τροφοδοσίας-σημείο συνάντησης κατά τη διάρκεια του αγώνα) χαμογελούσα συνέχεια, ήταν υπέροχα τα τοπία που έβλεπα, Skyrunning εντελώς, κορυφογραμμή με θέα απίστευτη κι απ´τις δυο πλευρές! Δύσκολο αλλά υπέροχο¨

Η Γκάμπι Ναγκέλε, τερμάτισε 21η σε χρόνο 8:10:38, με πολύ πείσμα και χαμόγελο.

Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Luis Alberto Hernando, γνωστός στο ελληνικό κοινό και από τη φετινή παρουσία του στη Ζήρεια σε χρόνο 4:11 ενώ πρώτη γυναίκα η Nuria Picas σε χρόνο 4:55.

Η Ελληνική συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες αλλά και η συμμετοχή ξένων αθλητών σε Ελληνικούς αγώνες αποτελεί τον πιο άμεσο τρόπο για να εξελιχθεί και να καλλιεργηθεί το ορεινό τρέξιμο τόσο οριζόντια, σε πολύ κόσμο, όσο και κατακόρυφα, ως προς το αγωνιστικό επίπεδο των αθλητών.

Ευχαριστούμε θερμά το Μέγα Χορηγό της Hellenic Skyrunning Association, FAIRWAYS ADVENTURE TRAVELING που προσέφερε τα έπαθλα στους νικητές του Πρωταθλήματος 2011 (Σλάβεκ Ματρά-Γκάμπι Ναγκέλε) καθώς και στην Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας 2011 (Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο).

Ευχαριστούμε επίσης θερμά το κατάστημα Pulse100, για τη χορηγία του ταξιδιού της Αμαλίας Ματθαίου ως νικήτριας της Αγωνιστικής Διάσχισης Ζήρειας 2011.


Θα επανέλθουμε με τα αντίστοιχα έπαθλα για τους φετινούς νικητές του Πρωταθλήματος.

Hellenic Skyrunning Association

 

Πηγή: runningnews.gr