my Fitness - Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Πιστόριους!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Πιστόριους!

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (1 Ψήφος)

O πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει ο Οσκαρ Πιστόριους. Ο νοτιοαφρικανός δρομέας, ο οποίος είναι ακρωτηριασμένος και στα δύο του πόδια και τρέχει με τη βοήθεια προσθετικών μελών, επελέγη σήμερα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νοτίου Αφρικής στην ομάδα της σκυταλοδρομίας 4 επί 400 μ. που θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου.Ο Πιστόριους θα συμμετάσχει και στο ατομικό αγώνισμα των 400 μ. 

 

«Σήμερα είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Θα είμαι στο Λονδίνο 2012 τόσο για τους Ολυμπιακούς όσο και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες» έγραψε ο 25χρονος Πιστόριους στο twitter όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του. 

Ο Πιστόριους, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «Blade Runner», καθώς τρέχει με μέλη από ανθρακονήματα που μοιάζουν με μεγάλες λεπίδες, είχε χάσει την περασμένη εβδομάδα την πρόκριση για το αγώνισμα των 400 μ. καθώς δεν είχε πιάσει την επίδοση που είχε θέσει ως όριο η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νοτίου Αφρικής, μολονότι είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο πλαίσιο του παναφρικανικού πρωταθλήματος που έγινε στο Μπενίν. 

Ωστόσο σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής και αφού είχε ήδη ανακοινωθεί η συμμετοχή του στην ομάδα της σκυταλοδρομίας, η νοτιοαφρικανική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ο Πιστόριους θα συμμετάσχει τελικά και στο ατομικό των 400 μ. 

Πέρυσι ο Πιστόριους είχε γράψει ιστορία καθώς είχε συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που είχε γίνει στο Νταεγού της Νοτίου Κορέας και είχε προκριθεί στον τελικό των 400 μ.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου ξεκινούν στις 27 Ιουλίου. To αγώνισμα των 400 μ. είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 4 Αυγούστου και αυτό της σκυταλοδρομίας ανδρών 4 επί 400 μ. στις 9 Αυγούστου. 

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/athlitismos/article/?aid=4735538