my Fitness - Παραμείνετε fit στις διακοπές!

Παραμείνετε fit στις διακοπές!

4.8571428571429 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (7 Ψήφοι)

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι μάλλον θα ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας! Σίγουρα η περίοδος των διακοπών είναι ένα διάστημα, όπου όλοι θα πρέπει να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή με τους φίλους και τις οικογένειες μας. Το γεγονός αυτό όμως, δε θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν από το να παραμείνει fit!

Πολλοί θα σκεφτούν, εντάξει ακόμη και αν για 5-10 μέρες δεν κάνω γυμναστική δε χάθηκε και ο κόσμος. Συμφωνούμε και σε καμιά περίπτωση δεν παροτρύνουμε κανέναν να πιεστεί, προκειμένου να παραμείνει σε φόρμα στις διακοπές του. Οτιδήποτε κάνετε θα πρέπει πρωτίστως να σας ικανοποιεί ψυχικά. Βέβαια, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ακόμα και η διάθεση σας θα είναι πολύ καλύτερη, αν συνεχίσετε να ασκείστε σωματικά και δεν τρώτε ότι βρεθεί μπροστά σας.

Θα σας συμβουλεύαμε λοιπόν:

 • Μην το παρακάνετε με το αλκοόλ! Μπορείτε να πιείτε είτε ένα ποτηράκι κρασί, είτε κάποιο ποτό της αρεσκείας σας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνετε κατεβάζοντας κάβες ολόκληρες! Δεν είναι το αλκοόλ ο απαραίτητος παράγοντας για να περάσετε όμορφα!Άσε που αν το παρακάνετε, το πιθανότερο είναι να σας πειράξει και να χαλάσετε όχι μόνο το δικό σας βράδυ αλλά και της παρέας σας!

 • Μην μένετε όλη τη μέρα νηστικοί. Πρόκειται ίσως για το συχνότερο λάθος που κάνουν όλοι στις διακοπές, μένοντας όλη τη μέρα νηστικοί και τρώγοντας μία φορά τη μέρα, για όλη τη μέρα! Αυτό ως γνωστόν είναι  ότι χειρότερο, διότι μένοντας νηστικοί όλη μέρα, ρίχνετε τους μεταβολικούς σας ρυθμούς και όντας θεονήστικοι μέχρι το  βράδυ, πέφτετε με τα μούτρα σε ότι βρεθεί στο τραπέζι σας. Μπορείτε να τρώτε  κάποιο φρούτο στην παραλία ή να ετοιμάζετε κάτι φαγώσιμο από πριν, ώστε να το φάτε στο ενδιάμεσο της μέρας. Έτσι, θα κρατήσετε το μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα, αλλά και την ώρα του φαγητού θα είστε σαφέστατα πιο συγκρατημένοι.

 • Βάλτε φρένο στην κατανάλωση γλυκών και παγωτών! Μπορείτε να φάτε μία μπάλα παγωτό ή ένα γλυκό της αρεσκείας σας, αλλά πάλι το μέτρο θα πρέπει να είναι ο σύμβουλος σας και σε αυτή την περίπτωση!

 • Μην παραμελείτε την άσκηση ακόμα και στις διακοπές σας! Ακόμα και αν βαριέστε να πάτε για ένα πρωινό τρέξιμο, μπορείτε να κολυμπάτε στη θάλασσα για μισή ώρα κάθε μέρα. Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλακτικές μορφές άσκησης, όπως να παίζετε ρακέτες ή beach volley. Μπορείτε ακόμη να κάνετε ασκήσεις βασιζόμενες στην αντίσταση του νερού!

  Μερικές από αυτές είναι:
  • Στήθος-πλάτη: Πηγαίνετε βαθιά ώστε το νερό να σας είναι μέχρι το λαιμό. Ανοίξτε τα χέρια σας φτιάχνοντας ένα ανθρώπινο «Τ» και κλείστε τα γρήγορα, κρατώντας τα τεντωμένα, με τις παλάμες να είναι κλειστές και να κοιτάνε η μία την άλλη. Ανοίξτε πάλι τα χέρια σας για να επανέλθετε στην αρχική θέση, με τις παλάμες αυτήν την φορά να στραμμένες προς τα έξω. Επαναλάβετε 20 φορές.
  • Ώμοι: Σταθείτε σε όρθια στάση με τα χέρια κλειστά, έτσι ώστε οι παλάμες να ακουμπούν στο μηρό σας, με το νερό μέχρι το λαιμό. Εκτείνετε τους ώμους, ανοίγοντας τα χέρια μέχρι να φτάσουν στο ύψος των ώμων. Επανέλθετε στην αρχική θέση και επαναλάβετε ξανά για 20 φορές.
  • Δικέφαλοι-τρικέφαλοι: Σταθείτε με τα πόδια και τα χέρια ανοικτά, κάτω από το νερό. Κλείστε τα χέρια, λυγίζοντας τους αγκώνες έτσι ώστε να κοιτούν οι παλάμες το στήθος σας, σαν να παίρνετε κάποιον αγκαλιά. Στη συνέχεια εκτείνετε και πάλι τα χέρια μέχρι το μηρό σας. Επαναλάβετε 20 φορές.
  Προτείνουμε να κάνετε τις παραπάνω ασκήσεις με μορφή κυκλικής προπόνησης (τη μία πίσω από την άλλη χωρίς διάλειμμα), κάνοντας συνολικά 3-4 κύκλους.

Κλείνοντας το άρθρο, η συντακτική ομάδα του my-Fitness.gr, ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους! Φροντίστε να περάσετε όμορφα, παρέα με τους ανθρώπους που αγαπάτε!!

Ξεκουραστείτε, διασκεδάστε και απολαύστε τις διακοπές σας!
Never
give up!!!