Calesthenics fitness

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Calesthenics fitness

Δημοσίευση από Δημητριος » 29 Μάιος 2013, 13:33

Παιδια καλημερα ,
προσφατα ανακαλυψα στο διαδικτυο καποια βιντεο απο street workout και πραγματικα εμεινα αφωνος απο αυτα που ειδα ! Τα σωματα τους ( τα οποια ισχυριζονται πως δεν ειναι γυμναστηριου ) ειναι αψογα συμμετρικα και απολυτα λειτουργικα ! Οι κινησεις εκπληκτικες και αξιοζηλευτες ! Καθως το εψαξα παραπανω κατεληξα στο calesthenics fitness (μαλλον ιδανικος τροπος εκγυμνασης σωματος για καλοκαιρι παιδια)! Εσας ποια ειναι η αποψη σας οσοι εχετε εφαρμοσει αυτο το τροπο ασκησης ή ξερετε κατι παραπανω επι του θεματος ?

DigiLab Technologies
Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Re: Calesthenics fitness

Δημοσίευση από vaggelis » 30 Μάιος 2013, 11:36

Γεια σου Δημήτρη! Ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα (calesthenics fitness). Κοίτα από τα λίγα που έψαξα μου φάνηκε ενδιαφέρον. Έχει ένταση, ασκήσεις σωματικού βάρους, άρα αρκετά λειτουργικές κτλ. Θεωρώ ότι είναι κοντά στα προγράμματα λειτουργικής γυμναστικής που έχουμε ανεβάσει στο my-fitness, κατά καιρούς και στο cross-fit, που είναι και πολύ της μόδας τελευταία. Σίγουρα είναι μια πολύ καλή επιλογή για όσους δεν μπορούν να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο ή βαριούνται τις ασκήσεις με αντιστάσεις.
Όσον αφορά το ότι τα σώματα τους είναι χωρίς γυμναστήριο, γι'αυτό κράτα μια επιφύλαξη. Θα σου πω τι γίνεται κρίνοντας από τον εαυτό μου. Οι περισσότεροι ξεκινάν από το γυμναστήριο, χτίζουν μια καλή υποδομή και επειδή κάποια στιγμή το βαριούνται ψάχνουν κάτι διαφορετικό, καταλήγοντας σε άλλες μεθόδους γυμναστικής. Έχοντας φτάσει σε ένα καλό επίπεδο είναι εύκολο να το διατηρήσεις τη φόρμα σου και εκτός γυμναστηρίου.
Οπότε μην ακούς πολλούς που σου τάζουν διάφορα με καινοτόμα προγράμματα και τρόπους άσκησης. Σίγουρα θεωρώ ότι το γυμναστήριο δεν είναι απαραίτητο για να έχεις ένα καλογυμνασμένο κορμί. Ωστόσο οι ασκήσεις με αντιστάσεις είναι απόλυτο must για την απόκτηση μυϊκής μάζας. Οι ασκήσεις αυτές βέβαια μπορούν να γίνουν και εκτός γυμναστηρίου με ένα ζευγάρι αλτήρες και κάποια μπάρα, αλλά και πάλι δεν είναι απολύτως το ίδιο όπως σε ένα γυμναστήριο όπου έχεις πάρα πολλές επιλογές.
First you feel like dying, then you feel reborn!!!

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Re: Calesthenics fitness

Δημοσίευση από Δημητριος » 30 Μάιος 2013, 15:41

Κοιταξε Βαγγελη δεν ειναι μονο απο την αποψη του καλοσχηματισμενου σωματος . Εγω κανω 4 χρονια γυμναστηριο και εχω βαρεθει οπως ειναι φυσικο ! Στην αρχη ξεκινησα οπως ολοι με γνωμονα το καλο σωμα ,μετα καταλαβα οτι σημασια εχει πιο πολυ η υγεια η βελτιωση της οργανοτηκοτητας που σου προσδιδει αυτος ο τροπος ζωη κλπ... Επισης για καλοκαιρι τουλαχιστον το γυμναστηριο ειναι αφορητο , κανεις ενα εντατικο προγραμμα μεσα σε 4 τοιχους (και λογω τις κρισης τα περισσοτερα γυμναστηρια εχουν κλειστο aircondition :P ) οποτε η κατασταση ψιλοκατανταει αφορητη ! Πιστευω για συντηρηση και για κατι διαφορετικο μπορει να ακολουθησει καποιος αυτο το τροπο εκγυμνασης .

Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Re: Calesthenics fitness

Δημοσίευση από vaggelis » 30 Μάιος 2013, 15:45

Ναι σίγουρα, η αλήθεια είναι ότι το γυμναστήριο μπορεί κάποιος να το βαρεθεί εύκολα και από εκεί και πέρα να ακολουθεί πολύ χαμηλής έντασης προγράμματα. Σε μια τέτοια περίπτωση τέτοιου είδους λύσεις μπορούν όντως να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες και σίγουρα λιγότερο πληκτικές!
First you feel like dying, then you feel reborn!!!


Επιστροφή στο Άλλα Aθλήματα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες