Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από Δημητριος » 10 Απρ 2013, 23:10

Η προπονηση μου με βαρη πραγματοποιειται 4 φορες την εβδομαδα και αποτελειται απο 2 κυκλους ! Την πρωτη μερα γυμναζω στηθος - ωμους - δικεφαλους με συνδιασμους σουπερ σετ και τη δευτερη πλατη - ποδια - τρικεφαλους παλι σουπερ σετ και επαναλβανω τον κυκλο 2 φορες! Η αληθεια ειναι πως το προγραμμα ειναι αρκετα εντονο και στα "μεγαλα γκαζια " μου μπορει να φτασω και 170 παλμους αλλα καταφερνω και τα βγαζω περα !!! Παρολα αυτα λογω της συχνοτητας της προπονησης και παρα το γεγονος οτι ακολουθω με συνεπεια τις απαιτησεις σε διατασεις προπροπονητικα και μεταπροπονητικα φοβαμαι τυχον μικροτραυματισμους ! Με ποιο τροπο θα μπορω να τους αντιμετωπιζω σε περιπτωση εμφανισης για να επανελθω γρηγορα? Θα πρεπει να απεχω σε αυτη τη φαση απο τα βαρη ή να κατεβασω λιγο την ενταση για καποια περιοδο ?? Τελος , καθε παρατηρηση πανω στο προγραμμα ασκησης μου με βαρη ειναι απολυτα δεκτη .
Ευχαριστω

DigiLab Technologies
Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από vaggelis » 11 Απρ 2013, 14:57

Απ'ότι καταλαβαίνω σε κάθε άσκηση γίνονται συνολικά 2 σετ κάθε φορά. Τα θεωρώ λίγα. Αν μου πεις πως ακριβώς εκτελείς το πρόγραμμα και ποιες ασκήσεις κάνεις θα μπορώ να σου πω καλύτερα τη γνώμη μου.
Όσον αφορά τους τραυματισμούς εξαρτάται τη σοβαρότητα και το είδος του τραυματισμού. Σε μια θλάση λοιπόν σίγουρα το να πας να κάνεις βάρη, ανεξαρτήτου φόρτισης, δεν συστήνεται. Μπορείς να γυμνάσεις μυικές ομάδες που είναι καλά, αν και αν μιλάμε για θλάση σε ώμους για παράδειγμα, δε μπορείς να κάνεις και πολλά για τον άνω κορμό. Επομένως σε περίπτωση τραυματισμού συστήνω ξεκούραση που είναι και απαραίτητη αν γυμνάζεσαι πολύ εντατικά. Για να αποφεύγεις τραυματισμούς προσπάθησε να εκτελείς ορθά τις ασκήσεις και να μην υπερεκτιμάς ποτέ τις δυνατότητες σου, κάνοντας υπερβολικά πράγματα. Πίστεψε με, σου μιλάει άνθρωπος που την έχει πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν από επιπολαιότητες.
First you feel like dying, then you feel reborn!!!

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από Δημητριος » 11 Απρ 2013, 21:44

Καταλαβαινω Βαγγελη ! Ευχαριστω ! Για να σου εξηγησω λιγο καλυτερα γιατι θα ηθελα την αποψη σου πανω στο προγραμμα μου, την πρωτη μερα ξεκιναω σουπερ σετ με πιεσεις στηθους με αλτηρες σε οριζοντια θεση και πιεσεις ωμων με μπαρα ( 3 σετ 6-8 επαναληψεις απο καθε ασκηση) . Συνεχιζω με σουπερ σετ Πιεσεις στηθους σε επικλινη και ορθια κωπηλατικη με μπαρα με ανοικτη λαβη ( 3 σετ 6-8 επαναληψεις). Επειτα ακολουθουν ανοιγματα στηθους με αλτηρες και καμψεις δικεφαλων με αλτηρες σε καθιστος . Τελος κανω αλλο ενα σουπερ σετ εκτασεις ωμων με αλτηρες σε καθιστη θεση και καμψη δικεφαλων με στραβομπαρα στο larry squat Tελος πρωτου μισου ! Μετα απο μια μερα αποκαταστασης που συνηθως θα την εκμεταλλευτω ή για τρεξιμο μετριας εντασης ή για σπριντ παω για την ολοκληρωση του κυκλου !
Ξεκιναω με αρσεις θανατου και συνεχιζω με προβολες ποδιων με αλτηρες (σουπερ σετ 6-8 επαναληψεις 3 σετ , παντα παω σε αυτο το ρυθμο) .Συνεχιζω με κωπηλατικη με αλτηρες και squat με μπαρα ! Επειτα συνεχιζω με γαλλικες πιεσεις με στραβομπαρα για τρικεφαλους ! Στη συνεχεια κανω inverter row και εκτασεις με αλτηρα για τρικεφαλους ! Τελος κανω προβολες με μπαρα ( εδω στερευω οι γνωσεις μου πανω σε καλες ασκησεις με μπαρα για ποδια ,μια συμβουλη θα με διευκολυνε ) και εκτασεις μοναλτηρα καθιστος ! Μια μερα αποκατασταση χωρις ασκηση και επαναλαμβανω !
Ειναι αρκετα εντονο και για αυτο φοβαμαι τους μικροτραυματισμους !
Οποιαδηποτε παρατηρηση απο τους εμπειροτερους ειναι επιθυμητη !
Ευχαριστω :)

Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από vaggelis » 12 Απρ 2013, 14:36

Κατάλαβα Δημήτρη. Μια ερώτηση έχω μόνο. Το πρόγραμμα ποιος σου το έδωσε?
Τα είδη σούπερ σετ που προτείνονται είναι 2.Αυτά είναι:
1) Σούπερ σετ ανταγωνιστών μυών και
2) Σούπερ σετ για μυική προκόπωση.

Στη πρώτη περίπτωση κάνεις για παράδειγμα τη 1η μέρα Στήθος-πλάτη σούπερ σετ, τη 2η δικέφαλους-τρικέφαλους σούπερ σετ και τη τελευταία ώμους πόδια.

Στη δεύτερη περίπτωση μια μυική ομάδα γυμνάζεται πρώτα με μια άσκηση απομόνωσης και μετά από μια πιο σύνθετη άσκηση.

Οπότε το πρόγραμμα που μου αναφέρεις δεν είναι σούπερ σετ, μιας και δεν είναι κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Οπότε ενημέρωσε με ποιος και γιατί στο έδωσε και αν στο έδωσε για σούπερ σετ, προσωπικά εκπλήσσομαι, γιατί δεν έχω ξαναδεί κάπου τέτοιο συνδυασμό σούπερ σετ και με σχολαστική έρευνα δεν βρήκα κάπου να αναφέρεται στη βιβλιογραφία.
First you feel like dying, then you feel reborn!!!

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από Δημητριος » 12 Απρ 2013, 15:01

Καταλαβα Βαγγελη μου εδωσες μια ιδεα για το τι ειναι σουπερ σετ , ειχα την εντυπωση πως το μυστικο ειναι στην γρηρορη εναλλαγη μεταξυ δυο διαφορετικων ομαδων . Αρα η εκγυμναση δυο ασχετων μεταξυ τους ομαδων δεν ειναι σουπερ σετ, ειχα λανθασμενη εντυπωση! Το προγραμμα το εχω διαμορφωσει εγω ,εχω παρει ιδεες απο σχετικα βιντεο και με βασει γνωσεις που εχω αποκτησει 3 χρονια τωρα και το υποβαθρο που εχω. Απο τους γυμναστες των γυμναστηριων δε περιμενω και πολλα μιας και ημουν με το ιδιο προγραμμα για 15 μηνες και με τακτικες επισκεψεις οποτε το εψαξα μονος μου !

Άβαταρ μέλους
 
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 02 Αύγ 2011, 22:44
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη,Ελλάδα

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από vaggelis » 12 Απρ 2013, 15:19

Αν θες κάποια παραπάνω βοήθεια πες μου, μπορώ να σου δώσω ένα μπούσουλα για να ξές πως δουλεύει. Για παράδειγμα σούπερ σετ είναι να κάνεις ίσιο πάγκο και αμέσως μετά έλξεις στο μονόζυγο. Ανταγωνιστικές ομάδες είναι στήθος-πλάτη και δικέφαλοι-τρικέφαλοι. Όταν δουλεύεις τη μία ομάδα η άλλη ξεκουράζεται, οπότε γλυτώνεις χρόνο και βάζεις ένταση.
Η άλλη περίπτωση είναι να κάνεις πρώτα μια άσκηση απομόνωσης όπως ανοίγματα με αλτήρες και αμέσως μετά πιέσεις στον πάγκο για στήθος. Έτσι με τη πρώτη άσκηση προκαλείς προκόπωση και στη δεύτερη ζορίζεσαι παραπάνω!
Αν θες οποιαδήποτε παραπάνω βοήθεια ή και κάποιο πρόγραμμα ακόμη πες μου! Το mail μου υπάρχει στα προσωπικά μου στοιχεία αν κοιτάξεις στο μέλη του forum.
First you feel like dying, then you feel reborn!!!

 
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 05 Απρ 2013, 17:30

Re: Μικροτραυματισμοι και γρηγορη επαναφορα

Δημοσίευση από Δημητριος » 12 Απρ 2013, 19:11

Εγινε Βαγγελη ευχαριστω πολυ !


Επιστροφή στο Tραυματισμοί / Αποθεραπεία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες