Σελίδα 1 από 1

Προπόνηση μετά από τραυματισμό

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Μάιος 2018, 17:47
από PrinceRe
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την δουλεία που κάνετε στην σελίδα σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για μια περίπτωση.

Πριν από μια δεκαετία πήγαινα 4 φορές γυμναστήριο, δεν έκανα διατροφή απλά πρόσεχα να μην τρώω σαβούρες. Πριν πέντε χρόνια έπεσα από ύψος με αποτέλεσμα να χτυπήσω στην πλάτη και να μετακινηθεί δίσκος σπονδύλου πάνω στα νεύρα. Δεν παίρνει επέμβαση αλλά είναι συνεχόμενος πόνος. Μετά από φυσιοθεραπείες ο γιατρός μου απαγόρεψε την οποιαδήποτε άθληση πέρα του περπατήματος. Πέντε χρόνια μετά και λόγο δουλειάς, προγραμματιστής/αναλυτής δεδομένων, κάνω καθιστική ζωή. Τρώω αργά και γενικά με βλέπω να οδεύω σε σώμα που είχα πριν γίνω ενός έτους. Πλέον ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να κάνω γιογκα, σουηδική γυμναστική, πιλάτες και όχι βάρη ή οτιδήποτε έχει σχέση με χοροπηδητά.

Έχει κάποιος ή κάποια από σας περάσει κάτι παρόμοιο; Βρίσκομαι στην ΑΘήνα και ψάχνω ή γυμναστήριο με σοβαρούς ανθρώπους ή ένα πρόγραμμα που να μπορώ να ακολουθήσω. Από μόνος μου γυμνάζομαι στο σπίτι με ένα πακέτο γυμναστικής που απευθύνεται σε ηλικιωμένους. Το σκεπτικό ήταν ότι αποκλείεται να μην προσέχουν σε τέτοιες ηλικίες. Είμαι όμως 32 και τα προγράμματα τους νομίζω ότι σε μένα κάνουν μόνο καύση θερμίδων.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Re: Προπόνηση μετά από τραυματισμό

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2018, 13:53
από GiorikasGR
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ μας!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Επίσης, να εντάξεις στην καθημερινότητά σου το περπάτημα. Όποτε είναι δυνατόν να αποφεύγεις τα μέσα μετακίνησης και να χρησιμοποιείς σκάλες.

Σε σχέση με τα βάρη, επειδή η περίπτωση του τραυματισμού σου φαίνεται πολύ σοβαρή, καλύτερα να συμβουλευτείς έναν ορθοπεδικό και έναν φυσιοθεραπευτή. Υπάρχουν ασκήσεις με βάρη που μπορούν να γίνουν ξαπλώνοντας, ώστε να μην επηρεάζεται η σπονδυλική σου στήλη, καθώς και ασκήσεις με το βάρος του σώματος, όπως το μονόζυγο. Όμως και πάλι χρειάζεται προσοχή, γι' αυτό μία εξέταση από ειδικούς είναι επιβεβλημένη.

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!