Εμβιομηχανική και μέθοδος Functional Patterns
Τα συνηθέστερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
Πρώτες βοήθειες: Καρδιακή ανακοπή και ΚΑΡΠΑ
Οδηγός επιβίωσης για το εορταστικό τραπέζι
Λιποδιαλύτες για γρήγορο αδυνάτισμα: Ευλογία ή Απειλή;
Εμβιομηχανική και μέθοδος Functional Patterns
Τα συνηθέστερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
Πρώτες βοήθειες: Καρδιακή ανακοπή και ΚΑΡΠΑ
Οδηγός επιβίωσης για το εορταστικό τραπέζι
Λιποδιαλύτες για γρήγορο αδυνάτισμα: Ευλογία ή Απειλή;
previous arrow
next arrow

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τα άρθρα του my Fitness με τις περισσότερες αναγνώσεις

Διαλειμματική άσκηση

4.4545454545455 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (11 Ψήφοι)

Πρόκειται ίσως για την πλέον αποτελεσματική άσκηση που μπορείτε να κάνετε. Αλλιώς θα τη βρείτε ως HIIT (High Intensity Interval Training) ή αν το προτιμάτε υψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση.

Προσοχή, πρόκειται για προπόνηση που απευθύνεται σε ήδη γυμνασμένα άτομα!

Βασίζεται σε εναλλαγές του επιπέδου της  έντασης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για το λόγο αυτό στη διάρκεια των προπονήσεων δουλεύουμε κυρίως στο αναερόβιο κατώφλι. Αυτό βέβαια που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι, πως για να μπορέσει ένας οργανισμός να δουλέψει ικανοποιητικά και χωρίς κίνδυνο τραυματισμού σε μία πολύ υψηλή ένταση, θα πρέπει να έχει ήδη μια πολύ καλή αερόβια ικανότητα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του είδους της άσκησης είναι, ότι μπορεί κάποιος να το φέρει στα μέτρα του ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, δεδομένου πάντα ότι είναι αρκετά γυμνασμένος.

Μερικά από τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα της HIIT θα αναφερθούν σε επόμενες αναρτήσεις.

Να είστε σίγουροι πως αν τη δοκιμάσετε μία φορά, δε θα θέλετε να ξανατρέξετε σε χαλαρό τέμπο με τις ώρες. Θα πρότεινα βέβαια ο αριθμός των διαλειμματικών προπονήσεων που πραγματοποιείτε να μην ξεπερνά τις 2 ανά εβδομάδα όσο fit και αν είστε. 

 

Διαβάστε επίσης: Διαλειμματική Άσκηση: Ένα πρόγραμμα που θα σας απογειώσει!

my Fitness

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε στην προσπάθεια όσων θέλουν να χτίσουν ένα υγιές και όμορφο σώμα με φυσικές μεθόδους

Αρθρογραφία
Στην ιστοσελίδα μας θα βρεις προγράμματα άθλησης, διατροφής, συμβουλές, τεχνικές κι ότι άλλο αφορά την εκγύμναση ενός ερασιτέχνη αθλητή. Τα άρθρα μας αποτελούν ένα συνδυασμό από προσωπικές εμπειρίες και επιστημονικές μελέτες. Πριν δημοσιευτούν ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.
Χάρτης Άθλησης
Στον Χάρτη Άθλησης θα βρεις το κοντινότερο σημείο που μπορείς να γυμναστείς, ενώ παράλληλα μπορείς να αξιολογήσεις τους χώρους άθλησης που γνωρίζεις, ή να προσθέσεις τις δικές σου καταχωρήσεις! Αν είσαι γυμναστής μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να βρεις σχετικές αγγελίες εργασίας.
Φόρουμ
Το Φόρουμ της ιστοσελίδας μας είναι ο χώρος, το πεδίο συζητήσεων, όπου ανταλλάσσουμε απόψεις για όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Μπορείς να αναρτήσεις τα δικά σου άρθρα, ή να δημοσιεύσεις τις απορίες σου και να λάβεις απαντήσεις είτε από εμάς, είτε από τους αναγνώστες μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα μας, καθώς επίσης ειδήσεις και διοργανώσεις από το χώρο του αθλητισμού