Τα συνηθέστερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
Πρώτες βοήθειες: Καρδιακή ανακοπή και ΚΑΡΠΑ
Οδηγός επιβίωσης για το εορταστικό τραπέζι
Λιποδιαλύτες για γρήγορο αδυνάτισμα: Ευλογία ή Απειλή;
Tabata: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
Τα συνηθέστερα λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο
Πρώτες βοήθειες: Καρδιακή ανακοπή και ΚΑΡΠΑ
Οδηγός επιβίωσης για το εορταστικό τραπέζι
Λιποδιαλύτες για γρήγορο αδυνάτισμα: Ευλογία ή Απειλή;
Tabata: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!
previous arrow
next arrow

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τα άρθρα του my Fitness με τις περισσότερες αναγνώσεις

Συμπληρώματα διατροφής: Γιατί να τα αποφύγετε!

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (8 Ψήφοι)

Διαβάστε επίσης: Συμπληρώματα διατροφής: Πείτε ένα τεράστιο ΟΧΙ σε αυτά που σας πλασάρουν!!!

Δυστυχώς όσο και αν ενοχλεί, όσους υποστηρίζουν με θέρμη τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, η ωμή αλήθεια είναι ότι κανένας ερασιτέχνης αθλητής δεν έχει ανάγκη από τέτοιου είδους σκευάσματα.

Θα αναρωτηθούν πολλοί, ε και τι μπορεί να πάθω αν πάρω μια φορά λίγη πρωτεΐνη; Η απάντηση είναι η εξής: Αν πάρεις λίγη πρωτεΐνη για μικρό χρονικό διάστημα, σίγουρα δε θα πάθεις τίποτα.

Το πρόβλημα είναι πως αν μπεις στο φαύλο κύκλο των συμπληρωμάτων, θα συμβεί πιθανότατα κάτι από τα παρακάτω:

  1. Θα σου είναι δύσκολο να τα κόψεις, και το θέμα είναι κυρίως ψυχολογικό. Θα έχεις την αίσθηση ότι αν κάνεις γυμναστική χωρίς να πάρεις κανένα συμπλήρωμα, δεν θα κάνεις τίποτα. Και δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που ακούω από πολλούς που παίρνουν τέτοιου είδους σκευάσματα. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, οδηγεί πολλές φορές σε μακροχρόνια χρήση συμπληρωμάτων, που σημαίνει πολλά πεταμένα χρήματα και ρίσκο για τη  υγεία σας.
  2. Αν δοκιμάσεις αρχικά μια απλή πρωτεΐνη, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μείνεις εκεί. Είναι δηλαδή σχεδόν βέβαιο ότι κάθε τόσο θα λες, ας δοκιμάσω και εκείνο, ας δοκιμάσω και το άλλο και για πότε θα φτάσεις να παίρνεις ότι βλακεία κυκλοφορεί και σου πλασάρουν δε θα το καταλάβεις.

Ξυπνήστε λοιπόν!!! Είναι καθαρά θέμα marketing. Κάποιοι πλουτίζουν, τάζοντας σας, λαγούς με πετραχήλια. Και μην ακούω βλακείες του τύπου, αντί να φάω 3 μπριζόλες, θα πάρω ένα σκουπ από το συμπλήρωμα και είμαι τέλειος.

Όσοι από εσάς παίρνετε τέτοιου είδους συμπληρώματα, σκεφτείτε το εξής. Μπορεί σε αυτό που παίρνετε να περιέχει πρωτεΐνη από φυσικές πηγές, αναρωτηθήκατε ποτέ όμως, πώς παίρνουν την πρωτεΐνη, από εκεί που τη παίρνουν; Βάλτε καλά στο μυαλό σας το εξής:

Οι πραγματικές τροφές είναι κάτι πιο σύνθετο και μοναδικό, από τα συστατικά που τις απαρτίζουν. Είναι συνδυασμοί θρεπτικών στοιχείων, που δρουν όλα μαζί, για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού μας. Ένα θρεπτικό στοιχείο που απομονώνεται και μετεπεξεργάζεται είναι κάτι ασφαλώς αφύσικο και για την ποιότητα του δεν μπορεί να εγγυηθεί κανένας.

Θα αναφέρω το απλό παράδειγμα της σόγιας, η πρωτεΐνη της οποίας χρησιμοποιείται σε πολλά συμπληρώματα. Πρέπει να ξέρετε ότι, για να μπορέσουν να πάρουν την πρωτεΐνη της σόγιας πρέπει να την κατακρημνίσουν. Για να γίνει αυτό, απαιτείται θέρμανση σε υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν πρωτεΐνες με χαμηλό ph, δηλαδή όξινες. Αυτό το πράγμα, καθώς καταναλώνεται, καταστρέφει το ph του ανθρώπινου σώματος. Με λίγα λόγια, γεμίζεις τοξίνες τον οργανισμό σου, χωρίς κανένα λόγο. Δηλαδή, χαλάς την πολύτιμη υγεία σου.

Κλείνοντας λοιπόν θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όλους όσους σκέφτονται να πάρουν το οποιοδήποτε συμπλήρωμα. Ας το ψάξουν λίγο καλύτερα και ας μη μένουν μόνο στη γνώμη όσων πουλάνε τέτοια σκευάσματα. Δεν πρόκειται ποτέ κανείς να κατηγορήσει κάτι από το οποίο βγάζει χρήματα!

Never give up!!!

my Fitness

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε στην προσπάθεια όσων θέλουν να χτίσουν ένα υγιές και όμορφο σώμα με φυσικές μεθόδους

Αρθρογραφία
Στην ιστοσελίδα μας θα βρεις προγράμματα άθλησης, διατροφής, συμβουλές, τεχνικές κι ότι άλλο αφορά την εκγύμναση ενός ερασιτέχνη αθλητή. Τα άρθρα μας αποτελούν ένα συνδυασμό από προσωπικές εμπειρίες και επιστημονικές μελέτες. Πριν δημοσιευτούν ελέγχονται για την εγκυρότητά τους.
Χάρτης Άθλησης
Στον Χάρτη Άθλησης θα βρεις το κοντινότερο σημείο που μπορείς να γυμναστείς, ενώ παράλληλα μπορείς να αξιολογήσεις τους χώρους άθλησης που γνωρίζεις, ή να προσθέσεις τις δικές σου καταχωρήσεις! Αν είσαι γυμναστής μπορείς να φτιάξεις το δικό σου προφίλ και να βρεις σχετικές αγγελίες εργασίας.
Φόρουμ
Το Φόρουμ της ιστοσελίδας μας είναι ο χώρος, το πεδίο συζητήσεων, όπου ανταλλάσσουμε απόψεις για όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. Μπορείς να αναρτήσεις τα δικά σου άρθρα, ή να δημοσιεύσεις τις απορίες σου και να λάβεις απαντήσεις είτε από εμάς, είτε από τους αναγνώστες μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα μας, καθώς επίσης ειδήσεις και διοργανώσεις από το χώρο του αθλητισμού